PERNARA OPET IZBACILI

NOVA DRAMA U SABORU: RADIN JE PRVO BIO MIRAN, A ONDA JE I ON IZGUBIO ŽIVCE 'Straža, odstranite ga! Parlament ne znači luđaštvo!

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Zastupnik Ivan Pernar u srijedu ujutro u Saboru opet je izveo svoj već poznati performans, nakon kojeg ga je straža ponovo iznijela iz sabornice.

Na samom početku sjednice sabora, Pernar se javio za riječ, no i nakon isteka vremena za obraćanje nije hio prestati govoriti pokušavši tako isprovocirati da ga opet izbaci saborska straža. Furio Radin u početku ga je odbijao izbaciti i smireno mu je govorio neka prestane.

"Ja tražim pravdu, ja tražim pravnu državu", vikao je Pernar.

Radin mu je potom, nakon što nije prestajao pričati i ometati nastavak sjednice Sabora, dao dvije opomene te je odredio pauzu od 5 minuta.

Nakon nastavka sjednice, Pernar je i dalje govorio sa svog zastupničkog mjesta. "Hrvatsko pravosuđe je korumpirano i ne radi svoj posao", ponavljao je, snimajući se uživo za Facebook.

Zagreb, 231019. 
Markov trg.
Sabor.
Redovita sjednica Sabora.
Na fotografiji: Ivana Pernara Iznose iz Sabora.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

"Neka HDZ vrati 24 milijuna kuna koje su uzeli. Ovo je sve cirkus i lakrdija!... Ja tražim pravdu i tražim da me se izbaci", vikao je Pernar.

"Neću vas izbaciti, to je ispod nivoa Sabora, ali ne zbog izbacivanja nego zbog vašeg ponašanja... Parlament ne znači luđaštvo", kazao je Radin Pernaru.

Zagreb, 231019. 
Markov trg.
Sabor.
Redovita sjednica Sabora.
Na fotografiji: Furio Radin ceka da se Ivan Pernar kojeg su iznijeli iz Sabora smiri.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Furio Radin

Nakon toga mu je dao i treću opomenu i u konačnici ipak pozvao saborsku stražu da Pernara "odstrani" iz sabornice.

Nerado to radim, priznao je potpredsjednik Sabora kojemu je Hrvoje Zekanović predbacio da ne zna voditi sjednicu. "Ako niste to kadri, nemojte to raditi, preporučio" mu je Zekanović pa 'zaradio' opomenu.

SDP-ov Ranko Ostojić upozorio je pak Radina da je saborska straža ugrožena jer nemaju ovlast primjenjivati silu, nema zakona koji to uređuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:22