ČEKALO SE TRI MJESECA

Nova državna tajnica kod ministra Radovana Fuchsa je Iva Ivanković

Od veljače 2021. zaposlena je na Fakultetu hrvatskih studija. Državnom tajnicom imenovana je na prošlotjednoj sjednici Vlade

Iva Ivanković

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Nestranačka Iva Ivanković (40) nova je državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, zadužena za osnovno i srednje obrazovanje.

Imenovanje novog državnog tajnika/ice čekalo se gotovo tri mjeseca, od odlaska Reformista iz Vlade, odnosno otkad je kabinet ministra Radovana Fuchsa napustio dotadašnji državni tajnik Tomislav Paljak, suradnik Radimira Čačića.

Iva Ivanković završila je logopediju na zagrebačkom Edukacijskorehabilitacijskom fakultetu, a doktorsku disertaciju branila je iz područja pedagogije na Filozofskom.

Kako joj stoji u biografiji, od 2014./15. kao vanjska suradnica na Odsjeku za pedagogiju vodila je seminare iz nekoliko kolegija - Pedagoška resocijalizacija, Interkulturalni kurikulum, Domski odgoj, Metodika rada s učenicima s posebnim potrebama, Osnove pedagogije i Osnove specijalne pedagogije. Od 2007. do 2019. radila je u dječjim vrtićima kao logopedinja, a u službenoj biografiji navedeno je da je nepune dvije godine bila nositeljica obaveznog kolegija "Didaktika" za sve nastavničke smjerove u Centru za obrazovanje nastavnika Filozofskog fakulteta. U travnju 2018. izabrana je za članicu Eksperimentalne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, u kategoriji predškolski odgoj i obrazovanje.

Od veljače 2021. zaposlena je na Fakultetu hrvatskih studija. Državnom tajnicom imenovana je na prošlotjednoj sjednici Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:28