POSLUŠAJTE ŠTO JE REKAO

NOVA EKSKLUZIVNA SNIMKA Drugi dokaz da je Sanader lagao o intervjuu Jutarnjem!

Osjećam da ću biti novi predsjednik HDZ-a i premijer! Tu vokaciju imaš ili nemaš. To je poziv, kaže Sanader
 Damjan Tadić /CROPIX

ZAGREB - Optuženi bivši premijer Ivo Sanader izjavio je u političkom talk-showu HTV-a “Nedjeljom u 2” da je Jutarnji list lažirao njegove izjave.

EKSKLUZIVNA SNIMKA: Sanader lagao o intervjuu za Jutarnji!

Jutarnji objavljuje drugu snimku koja potvrđuje da je Sanader svjesno izrekao neistinu!

Jutarnji je 28. rujna 2012. objavio intervju Dana Alexea, uglednog belgijskog novinara, s Ivom Sanaderom u kojem bivši premijer kaže: ‘Izvući ću se i opet voditi Vladu i HDZ! To je jednostavno u meni’. Ta je Sanaderova izjava objavljena kao glavni naslov na strani 3.

- To nije točno! Ne, nikad nisam rekao da ću opet voditi Vladu i HDZ. To što je Jutarnji objavio ja nikad nisam izjavio! - rekao je Sanader u emisiji HTV-a.

EKSKLUZIVNI INTERVJU Ivo Sanader: 'Izvući ću se i vraćam se. Opet ću voditi Vladu i HDZ!'

Novinar i autor niza dokumentarnih filmova Dan Alexe snimao je intervju sa Sanaderom. S obzirom da je Dan Alexe, reporter rumunjskog podrijetla koji živi i radi u Bruxellesu, više od godinu dana proveo u Hrvatskoj, razumije i hrvatski jezik pa je dio razgovora sa Sanaderom vođen na hrvatskom, a dio na engleskom jeziku.

Jutarnji list objavljuje audio vrpcu dijela intervjua koja jasno i nedvosmisleno potvrđuje da je Ivo Sanader, i to na hrvatskom, rekao:

- Ali ovo... da se vratimo na ovo... Molio bih vas, oko ovih kriminalnih progona, i oko ovoga što su oni meni pokušali prišiti to je ista priča. To je ista priča. Znači nemamo mu šta pa idemo... Jer ja sam siguran da ću ovo dobiti. Ovaj kazneni progon. Vi ćete vidjeti, koliko god bude trajala borba, ja sam siguran: na kraju borbe sam ja pobjednik! Ja to osjećam! Da ću biti novi predsjednik HDZ-a i premijer! To sam nosio u sebi. Jer ti imaš tu vokaciju ili nemaš. To je poziv! To osjećaš u sebi! Tako i ovo, znam da ću dobiti!

Intervju Dana Alexea i Ive Sanadera Jutarnji je objavio u dva nastavka na temelju autentičnih zapisa koji su nastali u prosincu i siječnju 2012. Razgovori su vođeni u uredu Sanaderova odvjetnika Gorana Suića.

EKSKLUZIVNI INTERVJU Ivo Sanader: ‘Milanovića sam uspio prevariti jer sam lukav’

Uredništvo je angažiralo Dana Alexea, uglednog belgijskog novinara rumunjskog podrijetla s magisterijem iz povijesti islama pariškog sveučilišta i nagrađivanog autora niza dokumentarnih filmova, da napiše knjigu o Sanaderovu političkom i životnom putu.

Alexe je pokušao razotkriti dubinske razloge zbog kojih je obećavajuća politička karijera završila na optuženičkoj klupi.

Dan Alexe proveo je sate u Sanaderovu društvu, razgovarao s nekoliko desetaka ljudi koji su mu mogli otkriti nepoznate detalje o Sanaderu. Dojmljivo novinarsko istraživanje skupljeno je u knjizi pod radnim naslovom HRVATSKI HYBRIS ili IVO SANADER - PORTRET JEDNE NACIJE koja će izaći u izdanju EPH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:21