BIVŠA PREDSJEDNICA

Nova karijera Kolinde Grabar Kitarović: Postaje poduzetnica, evo čime će se baviti njezina nova tvrtka

Tvrtka je osnovana sa sjedištem na adresi njezina stana u Bauerovoj, čija je jedina vlasnica
 Zeljko Puhovski/Cropix

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović krenula je u poduzetničke vode te je krajem prošle godine u Zagrebu registrirala tvrtku pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u kojoj je osnivačica i direktorica.

Tvrtka je osnovana sa sjedištem na adresi njezina zagrebačkog stana u Bauerovoj ulici, čija je jedina vlasnica. Tvrtka je osnovana u studenom 2022. i to za niz djelatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, promidžbu, poduku u govornoj komunikaciji...

Tvrtka ima temeljni kapital u visini od 2.654 eura. Pokušali smo od Grabar Kitarović doznati čime se konkretno planira baviti preko tog trgovačkog društva, ali nije bila raspoložena za komentar.

Njezin posljednji navodni angažman direktorice u tvrtki u Engleskoj zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem nedavno je privukao medijsku pažnju jer dvojac nije ni znao da su ih vlasnici tvrtke registrirali kao direktore jer su isprva trebali imati tek savjetničku ulogu.

Uglavnom očito se Grabar Kitarović ne planira vratiti u političke vode, nego želi graditi vlastitu kompaniju. Sličnim putem krenuli su i drugi bivši političari, primjerice, Zoran Milanović je također nakon premijerske funkcije osnovao tvrtku, isto je učinio svojedobno i Ivo Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 00:30