MALVERZACIJE S NEKRETINAMA

Nova kaznena prijava: Vinka Cetinski oštetila je Končara za još 8 milijuna kuna

 Srećko Niketić/Cropix

PULA - Nastavak kriminalističkog istraživanja malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu tvrtke Kermas ulaganja Danka Končara otkrio je da su Vinka Cetinski (64), kao odgovorna osoba Kermasa te Boris Sorgo (50) i Željan Hrvatin (42) počinili još jedno kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlaste te pomaganja i na taj način Končara oštetili za još 8 milijuna kuna.

Njih su troje naime, u namjeri da za sebe pribave znatnu nepripadnu imovinsku korist, tijekom 2007., 2008. i 2009. godine od prodavatelja kupovali nekretnine po znatno većim cijenama od uobičajenih na tom području, a u ugovorima o kupoprodaji prikazivali su više cijene od stvarno isplaćenih, dok su razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali za sebe.

Podsjetimo, da se od početka afere i uhićenja koje se dogodilo prije dva tjedna Vinka Cetinski, Željan Hrvatin i Boris Sorgo, kao i njegov sin Marin nalaze u jednomjesečnom pritvoru i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke U aferi kupoprodaje nekretnina kazneno su prijavljeni još Željko Bilić (35), Gordan Dobrović (51), Hrvatinova supruga Romina (39) te jedan 40-godišnjak iz Rovinja kojeg se tereti da je po Hrvatinovu nalogu uništio podatke pohranjene na računalima koje su koristili njegov odvjetnički ured i agencija za nekretnine.

Policija je inače do sada utvrdila kako su Vinka Cetinski i njezini suradnici biznismena, svjetskog kralja kroma, Danka Končara oštetili za ukupno 43 milijuna kuna. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, pa se zasigurno mogu očekivati i nove kaznene prijave, ali i nova uhićenja u ovoj aferi koja je potresla ne samo Istru, već i Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:07