NIKOLINA BRNJAC

Nova ministrica turizma: Prvi cilj bit će osigurati stabilnost turističkog sektora u ovom periodu

‘Turizam treba što bolje pozicionirati u budućoj financijskoj perspektivi EU fondova kako bi i dalje bio perjanica gospodarstva‘
Nikolina Brnjac
 Damjan Tadic/Cropix

U Ministarstvu turizma i sporta u petak je izvršena primopredaja dužnosti između nove ministrice Nikoline Brnjac i dosadašnjeg ministar turizma Garija Cappellija, a tom prilikom Brnjac je istaknula a će joj prvi cilj biti osigurati stabilnost turističkog sektora.

Prilikom primopredaje dužnosti Brnjac se zahvalila na radu dosadašnjem ministru turizma Gariju Cappelliju te naglasila važnost turizma i sporta za hrvatsko gospodarstvo te prepoznatljivost Hrvatske u svijetu.

"Turizam je izuzetno važan za Hrvatsku, oduvijek je bio pokretač gospodarstva i sigurna sam kako će to biti i u budućnosti. Moj prvi cilj bit će osigurati stabilnost turističkog sektora u ovom razdoblju. Turizam treba što bolje pozicionirati u budućoj financijskoj perspektivi EU fondova kako bi i dalje bio perjanica hrvatskog gospodarstva“, istaknula je.

Dosadašnji ministar turizma Cappelli poručio je da je hrvatski turizam siguran u rukama nove ministrice, a sada kada je još dodatno pojačan i sa segmentom sporta, vjeruje da se Hrvatska može još kvalitetnije i prepoznatljivije predstavljati u svijetu.

"U ovom razdoblju pandemije COVID-19, Vlada RH na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem stvorila je preduvjete zahvaljujući kojima turizam i u ovom trenutku ostvaruje značajne rezultate, a ne sumnjam da će izuzetne rezultate nastaviti ostvarivati u godinama ispred nas“, istaknuo je Cappelli, dodavši da će i dalje biti podrška hrvatskom turizmu kroz rad u Hrvatskom saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 15:40