PLAĆALA JE SAMO REŽIJE

NOVA OTKRIĆA O STANU KOJEG JE OD POZNATOG PODUZETNIKA KUPILA BANDIĆEVA SUPRUGA: U njemu već 15 godina besplatno živi gradonačelnikova kćer

 
 Dragan Matic / CROPIX

Ana-Marija Bandić posljednjih je 15 godina bez plaćanja najma živjela u stanu u središtu Zagreba koji je Vesna Bandić, supruga gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, kupila od poduzetnika Željka Šelendića, piše RTL.

Kći zagrebačkog gradonačelnika u stanu je živjela od listopada 2005. godine, a plaćala je samo režije. Šelendić je dva mjeseca prije useljenja Bandićeve kćeri, taj stan kupio od tvrtke Nikice Valentića.

"Htio sam se stana riješiti. Imao sam neke druge investicije, i ja sam profitirao i na drugoj stani dok sam kupio taj stan, zato mi je trebao novac", rekao je Šelendić krajem siječnja kada je upitan o prodaji stana.

RTL piše da je Ana-Marija Bandić uz pomoć arhitekta Ante Vrbana na uređenje stana potrošila gotovo 300 tisuća kuna. Račun za tu investiciju glasio je na obrt Šelendićevih.

"U aferi koja potresa Hrvatsku mjesec dana s imovinskim karticama ministara trebalo je ubacit malo Bandića, pljunut na Bandića da se stvar malo zamagli", rekao je Bandić krajem siječnja kada je pitan o prodaji stana.

Željko Šelendić stan je kupio 2005., iste godine kad je mimo natječaja dobio posao s Gradom Zagrebom za izradu stolaca u Lisinskom.

I Šelendiću i Bandiću stanove je uređivao arhitekt - Ante Vrban, inače Bandićev obiteljski prijatelj. Uz sporni stan, opremao je i onaj gdje Bandić živi, u Bužanovoj koji se prostire po cijeloj etaži zgrade.

RTL piše da Ante Vrban svoje usluge Bandiću nikad nije naplatio, ali mu je on za zahvalu poklonio stan od 30-ak kvadrata na Vrbiku koji je Vrban kasnije prodao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:14