NOVO ZAHLAĐENJE

Nova promjena vremena: Opet stižu jutarnji minusi, padaline i bura, DHMZ izdao crveni meteoalarm

Novi tjedan donosi jaku i olujnu buru, a u ponedjeljak će mjestimice biti i orkanskih udara pa će biti i izrazito hladnije

Bura i kiša, Split

 Paun Paunovic/Cropix

Nakon razmjerno toplog vikenda, od utorka slijedi nova promjena vremena sa zahlađenjem. Već danas potkraj dana je moguća susnježica i snijeg u višem gorju, a snijeg bi se povremeno mogao nastaviti i sutra, javljaju meteorolozi HRT-a.

Danas će na istoku zemlje najviša dnevna temperatura biti oko 15 stupnjeva, a poslijepodne bi moglo biti oblačno i s mjestimičnom kišom.

Slično se vrijeme danas očekuje i u središnjoj Hrvatskoj. Nestabilnije će biti od sredine dana pa su mogući pljuskovi i grmljavina. Dan će biti sunčaniji na sjevernom Jadranu, gdje će najviša dnevna temperatura biti oko 17 stupnjeva. Poslijepodne će jugo i južni vjetar okretati na buru koja će navečer jačati.

Bure će na kraju dana biti i u Dalmaciji, gdje će dan biti topao ali nestabilan uz pljuskove i moguću grmljavinu. Sunce i oblaci izmjenjivat će se i na samom jugu zemlje, gdje će temperature ići do 17 stupnjeva.

Iako će u novom tjednu vrijeme biti stabilnije, i dalje su moguće oborine u većini unutrašnjosti, a bit će i osjetno hladnije. Od utorka su opet mogući jutarnji minusi, javlja meteorologinja HRT-a Petra Mikuš Jurković. Novi tjedan donosi jaku i olujnu buru, a u ponedjeljak će mjestimice biti i orkanskih udara pa će biti i izrazito hladnije.

Hladno i vjetrovito će biti i na kopnu. Oborine će biti slabe, no u gorju se očekuju susnježica i snijeg, a od utorka će jutarnje temperature biti u minusu, posebno u predjelima gdje će noću biti manje oblaka, prognozira za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Državni hidrometeorološki zavod je za ponedjeljak izdao i crveni meteoalarm zbog izrazito opasnog vremena, koji je na snazi za cijelu obalu. Narančasto upozorenje zbog opasnog vremena izdano je za zapadnu obalu Istre, gospićku, kninsku, dubrovačku i zagrebačku regiju, dok za karlovačko područje i istok zemlje vrijedi žuto upozorenje zbog potencijalno opasnog vremena.

image

Crveni meteoalarm za 3.4.2023.

Dhmz/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:03