PROJEKT OD 800 MIL. KN

Nova pulska Opća bolnica dobila uporabnu dozvolu: ‘Istra je ovo dugo čekala‘

Projekt osim izgradnje podrazumijeva i opremanje najsuvremenijom medicinskom opremom

Zgrada Opće bolnice u Puli

 Goran Sebelic/Cropix

Pulska Opća bolnica dobila je u srijedu uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt izgradnje nove bolnice čime je nadomak kraja stigao najznačajniji projekt istarskog zdravstva u proteklih 25 godina, izvijestili su iz Istarske županije.

Projekt, vrijedan 800 milijuna kuna, osim izgradnje podrazumijeva i opremanje najsuvremenijom medicinskom opremom, dodaje se u priopćenju.

Naime, građevinski radovi započeli su u siječnju 2015. godine, a od prošle godine sve djelatnosti su objedinjene na jednoj lokaciji - onoj u Zagrebačkoj ulici u Puli.

Komentirajući vijest o dobivenoj uporabnoj dozvoli, istarski župan Boris Miletić rekao je kako je Istra na ovo dugo čekala, ali da građani Istre konačno dobivaju novu, modernu i vrhunski opremljenu bolnicu, primjerenu 21. stoljeću.

"Moje zahvale idu svim djelatnicima Opće bolnice na strpljenju i razumijevanju jer raditi dok je u vašoj blizini gradilište nije nimalo lako, a pored toga tu su i izuzetno zahtjevni uvjeti rada zbog pandemije covida-19" - poručio je Miletić koji je najavio svečanost otvaranja nove bolnice za siječanj 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 19:18