POZITIVNA ENERGIJA

Nova sisačka dvorana zasjala je punim sjajem: Više od 150 građana odradilo je jednosatni trening

Sve pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a program je vodila ambasadorica projekta Renata Sopek

Tina Živković, Renata Sopek, Patrik Kramarić, Lukrecija Dragić

 /Aktivna Hrvatska

Nova sisačka dvorana Zeleni brijeg zasjala je punim sjajem na finalnom treningu vodećeg hrvatskog sportsko edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Više od 150 građana Siska i Banije odradilo je jednosatni trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Oni time upućuju poruku o potrebi redovne tjelesne aktivnosti. Naime, istraživanja pokazuju kako je dnevno potrebno u vježbi provesti barem 30 minuta, dok djeca moraju biti aktivna najmanje 120 minuta u danu.

"Divno je vidjeti koliko se ljudi odazvalo treningu u Sisku. Ovo je grad sporta. Ja sam kao plivač imao sve potrebno za kvalitetan sportski razvoj, a danas je infrastruktura u Sisku još i bolja. Drago mi je bilo vidjeti mnogo mladih na treningu. Ovo je prilika da apeliramo na roditelje da potiču svoju djecu na što više aktivnih minuta u danu, to je jedina garancija pravilnog razvoja i zdravijeg života u godinama koje su pred njima!“ – istaknuo je kineziolog Patrik Kramarić, državni prvak u plivanju, a koji je svoje prve plivače korake napravio upravo u Sisku. Uz njega u trenerskom su timu KIF-a bili i Lukrecija Dragić te Tina Živković. Program je pak vodila ambasadorica projekta Renata Sopek.

Ususret jednosatnom treningu, kojem su se odazvale sve generacije vježbača, prethodili su nastupi kluba folklora Ivan Goran Kovačić, plesnog kluba Top Step, nogometnog kluba HNK Segesta, odbojkaškog kluba OK Sisak te Karate kluba Tigar. Trening je otvorio izaslanik Gradonačelnice Grada Siska, Gradski vijećnik Željko Đermanović.

Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.

PIK Vrbovec svim je vježbačima darovao šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit. Rajska rajčice koji su sočni i slatki plodovi te odličan izbor za sve koji se brinu o svom zdravlju, koji su aktivni i bave se sportom. Ukusne zdrave obroke za nadolazeću dobru formu, ali i nutritivnu prehranu tijekom cijele godine priprema Nutribullet. Vježbači se imaju prilike osvježiti obrocima koji koji su svježe i jednostavno pripremljeni neposredno nakon vježbanja.

Podravka je darovala EVA – riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan je poklonio Omni Biotic - jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje, a Ewopharma PERSKINDOL proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja koji ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Herbalife Nutrition zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu.

Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik i Plava Laguna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:09