KLINIKA ZA INFEKTOLOGIJU

NOVA SUMNJA NA KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Mladić koji se nedavno vratio iz Kine stavljen u izolaciju splitske bolnice, uzorci poslani u Zagreb na analizu

KBC Split
 Ante Cizmic / Ilustracija / CROPIX

Jedna osoba stavljena je danas u izolaciju na Klinici za infektologiju KBC-a Split kako bi se otklonila svaka sumnja da se radi o koronavirusu - ekskluzivno za Slobodnu Dalmaciju potvrdio je ravnatelj splitske bolnice prof. dr. Julije Meštrović.

Riječ je o mlađem muškarcu koji se nedavno vratio iz Kine. Primljen je sa sumnjom na infekciju, no službeno se još ne zna o kakvoj se infekciji radi stoga u odjeljenju na Križinama i jesu poduzete sve mjere predostrožnosti.

Kako saznajemo, hospitalizirani muškarac imao je blage kliničke znakove, odnosno blago povišenu tjelesnu temepraturu, no s obzirom na činjenicu da se nedavno vratio iz Kine u splitskoj bolnici ništa nisu željeli prepustiti slučaju. Pacijent je laboratorijski obrađen, nakon čega su uzorci poslani u Zagreb na analizu.

Pacijent će do daljnjega ostati izoliran, pri čemu valja reći, o čemu smo već i pisali, kako Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena koronavirsuom bude odvojena od ostalih bolesnika. Ujedno, svu potrebnu opremu za ovakve slučajeve ima i medicinsko osoblje.

Ukoliko se potvrdi postojanje koronavirusa, oboljela osoba se transportira u Kliniku za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Podsjetimo, večeras je objavljeno kako su naknadni testovi na koronavirus pokazali da 26-godišnji Đakovčanin koji je nakon povratka iz Kine hospitaliziran u osječkom KBC-u nije obolio od koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 12:01