SUMNJA NA BOLEST

NOVA TRI SLUČAJA OSPICA NA SPLITSKOM PODRUČJU? Članovi obitelji zaraženog Solinjanina imaju povišenu temperaturu i nalaze se u kućnoj izolaciji

Ilustracija, ospice
 Shutterstock/Slobodna Dalmacija

Tri osobe koje su bile u kontaktu sa 39-godišnjakom iz Solina koji se zarazio ospicama imaju povišenu tjelesnu temperaturu, koja je prvi predznak obolijevanja od ospica, javlja Slobodna Dalmacija.

Radi se o članovima obitelji 39-godišnjaka koji su bili u stalnom kontaktu s njim, a kako doznajemo, radi se o njegovom bratu, bratovom djetetu, te djetetu samog 39-godišnjaka.

Radi li se zaista o ospicama kod osoba koje su dobile povišenu tjelesnu temperaturu, znat će se kroz nekoliko dana, koliko je potrebno ospicama da ugledaju svijetlo dana, odnosno izbiju po koži.

Dakle, sumnja u širenje ospica postoji, jer kako drugačije objasniti da su tri osobe, koje su bile u kontaktu s 39-godišnjakom u isto vrijeme dobile povišenu tjelesnu temperaturu, piše Slobodna Dalmacija.

No, pričekajmo nekoliko dana.

Kako neslužbeno doznajemo, nitko od ove tri osobe za sada nije upućen niti primljen na Kliniku za infketologiju KBC-a Split, već se svi nalaze u kućnoj izolaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:42