AFERA VJETROELEKTRANE

NOVA TV 'Šef Hrvatskih šuma i Josipa Rimac sastali su se samo 4 dana prije uhićenja' HRVATSKE ŠUME 'Objavili su lažnu vijest, na snimci nije Jakupčić'

 
Krunoslav Jakupčić i Josipa Rimac
 Davor Pongračić / Ronald Goršić / CROPIX

Dnevnik Nove TV večeras je objavio, kako tvrde, ekskluzivne snimke dvoje aktera afere Vjetroelektrane. Navode kako su se Josipa Rimac i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić samo četiri dana prije privođenja sastali su u jednom zagrebačkom kafiću.

Samo 4 dana prije privođenja, u ponedjeljak 25. svibnja, u 19:43, Krunoslav Jakupčić ušetao je u jedan zagrebački kafić. Nije odmah sjeo za stol, već je nervozno šetao oko stola dvije minute, popravljao košulju i gledao kroz prozor. Točno tri minute poslije, u kafić je ušetala Josipa Rimac.

Indikativno, dvije osobe koje će četiri dana poslije biti privedene zbog korupcijske afere, u istom su kafiću. Ali nadzorna kamera otkriva da su potom sjeli zajedno za isti stol. Pozdrav implicira da se nisu sreli prvi puta.

Šef Hrvatskih šuma i državna tajnica, zajedno u kafiću. Ništa čudno, osim da četiri dana kasnije oboje nisu privedeni.

Krunoslav Jakupčić u petak je u javnosti iznio svoju priču oko afere vjetroelektrane i poručio da je rezolutno odbijao pritiske Josipe Rimac.

Nakon uvida u snimku novinari Nove TV poslali su upit Hrvatskim šumama je li se u posljednje vrijeme Jakupčić susreo s Rimac. Odgovor je bio kratak.

"Predsjednik uprave Hrvatskih šuma nije se sastao s Josipom Rimac posljednjih nekoliko mjeseci".

Hrvatskim šumama poslan je i upit što je Jakupčić 25. svibnja u kasnim poslijepodnevnim satima radio u društvu bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac i na čiju je inicijativu došlo do susreta i o čemu su razgovarali?

"Navedena informacija nije točna. Predsjednik uprave Hrvatskih šuma nije se sastao s Josipom Rimac posljednjih nekoliko mjeseci", navodi se u odgovoru. Pitali su potom bi li on to bio spreman reći pred kamerom, no odgovoreno je kako je sve o tome već rečeno.

Iz Hrvatskih šuma, na ponovno inzistiranje, odgovoreno je kako su sigurni da se Krunoslav Jakupčić nije vidio s Rimac posljednjih nekoliko mjeseci.

"Svi sastanci s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac održali su se u službenim prostorima Hrvatskih šuma, a posljednji je bio u veljači. Smatramo da je ovime javni interes za ovu temu namiren", odgovoreno je.

Hrvatske šume: Nova TV objavila je lažnu vijest

Ubrzo nakon objave priloga u Dnevniku Nove TV stiglo je priopćenje iz Hrvatskih šuma.

- Nova TV objavila je lažnu vijest da se g. Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, krajem svibnja susreo s gđom Josipom Rimac. Naime, osoba koja se susreće s Josipom Rimac na snimci objavljenoj u Dnevniku Nove TV 6. lipnja 2020. nije Krunoslav Jakupčić. Zadovoljštinu protiv širitelja ovakvih lažnih vijesti potražit ćemo na sudu - poručuje glasnogovornica Hrvatskih šuma Ana Juričić Musa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:17