RESTRIKCIJE

Novalja uvela mjere štednje vode: Zabranjuje se punjenje bazena, pranje auta, zalijevanje vrtova...

Direktor Komunalije poručio je građanima i turistima da će prvi stupanj ograničenja korištenja vode biti na snazi do daljnjega

Pogled na Novalju

 Nino Marcutti/Alamy/Profimedia/Nino Marcutti/Alamy/Profimedia

Zbog rekordne potrošnje vode u Novalji na otoku Pagu na snazi je zabrana punjenja bazena, zalijevanja vrtova i zelenih površina te pranje automobila i dvorišta vodom iz vodovoda, dok vode za opću potrošnju ima dovoljno i dobre je kvalitete, poručuju iz tamošnje gradske tvrtke Komunalije.

Direktor Komunalije Neven Korda poručio je građanima i turistima da će prvi stupanj ograničenja korištenja vode biti na snazi do daljnjega, jer je dosegnuta potrošnja od preko 10.500 prostornih metara vode na dan.

"Štednja vode na otocima ljeti je uobičajena, pogotovo kada je puno turista, kao sada", rekao je Korda i istaknuo da "rekordne 2019. godine dnevna potrošnja nije prelazila 10 tisuća kubika".

Dakle vode ima, zdravstveno je ispravna, pritisak je dobar, samo je uveden prvi stupanj redukcije kao preventiva da ne bi došlo do daljnjih problema", zaključio je Korda.

Dodao je da na otok voda dolazi iz Vodovoda Hrvatsko primorje - južni ogranak Senj, te sa Svetog Jurja na lokaciji Hidrocentrale Senj i količine su ograničene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 07:19