LOKALNI STOŽER

Nove mjere u Istri: Opet se zatvaraju teretane, plesne škole, škole stranih jezika....

Mjere obuhvaćaju i obustava rada radionica, uključivši dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonica
Dino Kozlevac
 Goran Sebelic/Cropix

Istra je odlučila zatvoriti teretane i zabraniti sve treninge u zatvorenim prostorima, radionice, plesne škole, škole stranih jezika, učeničku praksu.

- Stožer civilne zaštite Istarske županije donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Istarske županije koja je upućena Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske na donošenje. Nužne mjere iz Odluke su zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta, poručio je istarski Stožer.

Mjere obuhvaćaju i obustava rada radionica, uključivši dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonica. Škole stranih jezika, Pučka otvorena učilišta i autoškole predavanja mogu održavati isključivo na daljinu, online. Obustavlja se i praksa srednjoškolaca i studenata u predškolskim i školskim, i ustanovama zdravstvene i socijalne skrbi. Odluka se donosi na razdoblje do 12. travnja 2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:53