StoryEditor
OGRANIČENJE SLOBODE KRETANJA

NOVI BIROKRATSKI ZAPLET S PROPUSNICAMA U VRIJEME KORONE Po njih će se s potpisanom izjavom morati u ured za mjesnu samoupravu, vrijedit će samo 7 dana

 CROPIX

Građani koji iz vitalnih obiteljskih razloga u vrijeme zabrane trebaju napustiti mjesto prebivališta propusnicu mogu dobiti u gradskim uredima za mjesnu samoupravu, a kod liječnika ako je u pitanju putovanje zbog medicinske skrbi.

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka, priopćila je u ponedjeljak navečer Služba za informiranje Grada Zagreba.

Podsjećaju da se, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, od 23. ožujka 2020. zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnoga boravka.

Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari, građani koji putuju na posao i žurne službe za koje propusnice izdaje poslodavac.

Građani koji trebaju medicinsku skrb propusnicu mogu dobiti od izabranoga liječnika obiteljske medicine, a za one koji iz vitalnih obiteljskih razloga - briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta putuju u drugo mjesto - propusnice će se izdavati u gradskim uredu za mjesnu samoupravu na više adresa.

Potvrde će se izdavati radnim danom  od 9 do 15 sati na rok od sedam dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 01:38