DARKO RICHTER

Novi bizarni istup šefa Srebrnjaka: ‘Ja vjerujem u Posljednji sud, a oni neka nose terete komunističkih zločina‘

Novi ravnatelj Srebrnjaka oglasio se na Facebooku podužim postom, ali ga je onda skratio i ‘dotjerao‘
Dr. Darko Richter
 Ronald Gorsic/Cropix

Novi ravnatelj Srebrnjaka Darko Richter ekspresno je nakon imenovanja postao glavna tema zbog svojih stavova o umjetnoj oplodnji, ali i neobičnih istupa na zdravstvenim forumima. U intervjuu koji je 2010. dao za Glas Koncila, između ostalog, govorio kako su njegova supruga i on bili protiv umjetne oplodnje jer ona na neki način predstavlja “silovanje u epruveti”.

Na njegovo imenovanje ranije je reagirao i SDP, iz kojeg su poručili kako ne podržavaju ovu odluku.

Richter se nakon svega podužom objavom oglasio na Facebooku u kojem, među ostalim, piše o "pravnim sljednicima komunističke partije", tome da vjeruje u besmrtnu dušu itd. Novi šef Srebrnjaka prvo je objavio podužu verziju svog teksta koju je naknadno skratio na nekoliko redova.

- Darko Richter i njegova supruga vole djecu. Ne diskriminiraju djecu po pameti, ljepoti, šarmu, podrijetlu ili načinu začeća. Dijete je dijete: začeto u braku, izvan braka, od maloljetnice, silovanjem, u epruveti, ... . Nikada u životu nisam izustio riječ bastard, pa niti sada dok ovo pišem. Neki su izmislili tu riječ, društvo ju je prihvatilo. Ja ne. Odurno je to. Svatko neka si odabere način na koji želi postati roditeljem. Ne miješam se u to. Ali, neka se okane pitanja savjesti, u političkim obračunima. Nadam se da je sami još imaju, barem malo, napisao je Richter.

No, njegov prvi istup i dalje je vidljiv ako pogledate povijest uređivanja objave, a niže ga možete pročitati u cijelosti.

- Darko Richter i njegova supruga vole djecu. Ne diskriminiraju djecu po pameti, ljepoti, šarmu, podrijetlu ili načinu začeća. Dijete je dijete: začeto u braku, izvan braka, od maloljetnice, silovanjem, u epruveti, ... . Nikada u životu nisam izustio riječ bastard, pa niti sada dok ovo pišem. Ali, neki su izmislili tu riječ, društvo ju je prihvatilo. Ja ne. Odurno je to. Svatko neka si odabere način na koji želi postati roditeljem. Ne miješam se u to.

Ali, kada neki čuju da ja ne podržavam izvantjelesnu oplodnju u njezinim raznim metodološkim varijantama, i da si savjest ne želim opteretiti tim činom kojeg je kasnije teško okajati, ako ne zbog drugoga, ono zbog činjenice da u nekom frižideru ostaju čamiti "neiskorišteni" embriji nakon svake umjetne oplodnje, koji su ljudska bića, a onima koji misle da nisu, napominjem da njihov pravni status nije jasan nikome, i da se nitko ne usuđuje napisati zakon da netko drugi mora te embrije likvidirati, onda to izaziva zgražanje onih, koji su pravni nasljednici komunističke partije koja je 1945. netremice decimirala hrvatski narod od čega se nismo oporavili do dana današnjega.

Ja vjerujem u besmrtnu dušu, svoju, i svakog ljudskog bića od začeća do smrti, i vjerujem u Posljednji Sud. Vjerujem. Kao i svatko, bojim se učiniti nešto što bih si sam teško oprostio. Partijcima je to neprihvatljivo, oni nikome ne žele odgovarati, i onima poput mene žele praktički zabraniti da postojim u svim svojim ljudskim dimenzijama, dok je partija koje su članovi pravni sljednik nositelja odgovornosti za najgora zlodjela u povijesti nad hrvatskim narodom.

Želim im oporavak, ali očito to ne ide općom katarzom, nego, kako sada gledamo, raskolom, jer, nisu svi isti, i ne žele svi nositi terete komunističkih zločina. Račan, Grbin i tzv. nezavisni Petek su obični tvrdolinijaši kojima govor mržnje izvire iz mnogih rečenica njihovih optužujućih laži. Neka pogledaju sebe u ogledalo i dugo se zamisle, napisao je Richter.

image
Status Darka Richtera
Facebook/screeenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:14