NAPAD PSA U ISTRI

NOVI DETALJI BRUTALNOG NAPADA KRVOLOČNOG ROTVAJLERA Majci koja je štitila svoje dijete potkoljenicu će spašavati plastičnom operacijom

Kuća vlasnika psa i ilustracija rotvajlera u krugu
 Goran Sebelić / Hanza Media

Tridesetsedmogodišnjakinja iz sela Zajci kraj Potpićna u Istri koju je u subotu napao rotvajler operirana je i dobro se oporavlja, potvrdili su nam na Odjelu za traumatologiju riječkog KBC-a, gdje je nesretna žena zaprimljena.

Pas joj je, nakon što je pokušala spasiti svoje dijete koje je dva puta ugrizao, otrgnuo dio mišića i ozlijedio ligamente potkoljenice, a kako su nam rekli u KBC-u, prognoze su dobre i stanje nakon operacije je stabilno. Tijekom tjedna žena će biti prebačena na Odjel za plastičnu kirurgiju, gdje će biti podvrgnuta rekonstrukcijskoj operaciji.

Nakon nesretnog događaja, na teren su izašli policija i veterinarska inspekcija. Iz Policijske uprave istarske kažu da čekaju nalaz veterinarske inspekcije, nakon čega će moći utvrditi hoće li protiv prekršitelja biti podignuta prekršajna ili kaznena prijava. U veterinarskoj stanici u Labinu nisu pak htjeli dati detalje vezano uz sam slučaj, samo smo dobili potvrdu da su bili na terenu i obavili svoj posao. Saznajemo da je napravljen prvi pregled psa, koji je uredno cijepljen protiv bjesnoće prošlog mjeseca te se stoga ne vjeruje da je napad uzrokovan bjesnoćom. Što će dalje poduzeti sa psom vidjet će se nakon desetak dana.

Zasad se pas neće izdvajati s imanja vlasnika, već će biti u vlastitom boksu, gdje mu je kretanje ograničeno. Inspektori će ga obilaziti i vidjeti koji je bio motiv napada na ljude, a tek nakon toga odrediti što će s njim. Ipak, kako smo doznali na licu mjesta nakon nesretnog događaja, pas bi trebao biti eutanaziran. Njegovi vlasnici rekli su da trogodišnja rotvajlerica Dora dosad nije pokazivala nikakve znakove agresije ni ponašanja koje bi ukazalo na to da bi se mogao dogoditi ovakav napad. I sami su šokirani, a ovaj je događaj i njima i susjedi koju je rotvajlerica napala promijenio život te nipošto ne žele da se to ponovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:12