PROPUCAN IZ VATRENOG ORUŽJA

NOVI DETALJI DRAME U GORSKOM KOTARU: Policajac koji je ranio migranta kilometrima ga nosio do auta BOŽINOVIĆ 'Završen je očevid, evo što je utvrđeno'

 
Migranti (arhiva)
 USKinfo.ba

Migrant kojeg je policija ranila u subotu u Gorskom kotaru u životnoj je opasnosti i liječnici se bore za njegov život, doznajemo u riječkoj bolnici.
“Pacijent je primljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha, priopćili su iz KBC-a Rijeka.

O događaju se oglasila i PU primorsko-goranska ističući da je u subotu u kasnim popodnevnim satima na nepristupačnom području Gorskog kotara “prilikom postupanja policijskih službenika koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija došlo do ozljeđivanja jednog stranog državljanina”.

U vrijeme kada su ga prevezli u bolnicu migrant je bio pri svijesti. Kako neslužbeno doznajemo iz MUP-a, ozlijeđenog migranta je nekoliko kilometara s kolegom do automobila nosio policajac koji ga je i ranio.

Pojavila se i informacija da je policajac pucao u zrak kako bi mu kolege priskočile u pomoć, no onda se spotaknuo i pao, a metak je u svojoj putanji slučajno pogodio migranta. No tu nam informaciju u MUP-u nisu mogli ni potvrditi ni demantirati jer istraga još nije gotova.

Inače, policajac koji je u subotu ranio migranta u Gorskom Kotaru nedavno je spasio jednog promrzlog ilegalca koji je prešao našu granicu.

- Hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprečavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno 5 kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju jedan migrant je ozlijeđen - izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i dodao da je do ozljeđivanja došlo zbog uporabe vatrenog oružja.

Ministar Božinović večeras je izjavio da je proveden očevid pod rukovodstvom Županijskog državnog odvjetništva, koji je završen danas u poslijepodnevnim satima.

- Nije utvrđeno da bi korištenje vatrenog oružja bilo usmjereno prema konkretnoj osobi, dakle s namjerom djelovanja prema toj osobi, kazao je večeras ministar unutarnjih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:15