OBRAČUN NASRED OCEANA

NOVI DETALJI O HRVATSKOM POMORCU KOJI JE IZBO KAPETANA TANKERA 'Porijeklom je iz Dalmacije, obitelj je angažirala odvjetnika na Mauricijusu...'

Ilustracija
 REUTERS

Mladi hrvatski pomorac koji je nožem izbo indijskog kapetana tankera STI Guard porijeklom je iz Dalmacije, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, ali živi u inozemstvu.

Čelnici Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) u stalnom su kontaktu s obitelji pomorca pritvorenog na Mauricijusu, kao i s riječkom agencijom "Zorović" posredstvom koje je mladi časnik ukrcan na monegaški tanker.

- Angažirani smo u ovom slučaju od njegova samog početka i pružamo svu pomoć u okviru naših kontakata i ovlasti. Obitelj je angažirala odvjetnika s Mauricijusa da zastupa pomorca tijekom postupka koji ga očekuje.

Koliko mi je poznato, zapovjednik broda se uspješno oporavlja zbog čega smo svi skupa dodatno odahnuli, jer to vodi prema lakšoj pravnoj kvalifikaciji djela. Hrvatskog pomorca vjerojatno će se teretiti zbog napada na zapovjednika, a ne zbog pokušaja ubojstva, što bi trebalo olakšati cjelokupnu situaciju u aktualnim okolnostima - kazao je za Slobodnu Dalmaciju Neven Melvan, glavni tajnik SPH.

Kako doznajemo, mladić je na brodu bio u funkciji trećeg časnika, a ne drugog kako je objavljeno na portalu fleetmon.com koji je prvi izvijestio o ovom događaju.

Podsjetimo, 23-godišnjak je kapetana navodno dva puta ubo nožem u prsa, i to uzrujan zbog učestalih kritika nadređenog na njegov rad.

Pomorac je nakon incidenta, koji su prekinuli drugi članovi posade, smješten u izolaciju, a kasnije je uhićen na Mauricijusu, gdje ga 21. veljače čeka saslušanje pred sudom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. siječanj 2022 21:50