StoryEditor
MUŠKARAC IZ PREGRADE

NOVI DETALJI O PREMINULOM 46-GODIŠNJAKU 'Bio je nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije, bolovao je od arterijske hipertenzije i adipoziteta'

Ilustracija
 Ranko Šuvar / CROPIX

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio da su u protekla 24 sata u Hrvatskoj od koronavirusa umrle još dvije osobe, među njima i 46-godišnjak za kojeg je na redovitoj konferenciji za novinare rečeno da nije imao neke značajnije kronične probleme, priopćenjem su se oglasili iz Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije.

Iznijeli su neke detaljnije informacije o preminulom 46-godišnjaku za kojega navode da je imao prebivalište u Pregradi te da je ipak imao neka prethodna oboljenja.

- U ime Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, obavještavamo da je u utorak, 6. travnja 2020. godine preminuo prvi COVID-19 pozitivni pacijent s područja Krapinsko-zagorske županije. Riječ je o pacijentu rođenom 1974. godine s prebivalištem u Pregradi, koji je u teškom općem stanju zaprimljen u Izolacijsku jedinicu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 28. ožujka 2020. godine u večernjim satima, započinje priopćenje.

- Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka 2020. godine dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za zarazne bolesti „dr. Fran Mihaljević“, gdje je liječen do 6. travnja 2020. godine, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo, dodaje se u priopćenju.

- Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta, ističe se u priopćenju-

- Ovim putem, u ime Stožera civilne zaštite KZŽ, izražavamo iskrenu sućut obitelji preminulog. Pozivamo sve građanke i građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, jer jedino na taj način bit ćemo uspješni u suzbijanju pandemije, zaključuje se u priopćenju Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 06:33