ZAVARALI VODITELJA

NOVI GAF HRT-a Umjesto prosjaka u emisiji 'Otvoreno' prikazali poznatog performera

 HTV

Emisija „Otvoreno“ HRT-a emitirana u utorak navečer imala je sasvim ozbiljnu temu o sve većem siromaštvu hrvatskih građana, ali onima koji su uočili jedan zanimljiv detalj bila je na trenutke i - smiješna, javlja Zadarski.hr .

U pozadinskoj ilustraciji za vrijeme razgovora voditelja i gostiju u studiju, pojavljivali su se prizori prekapanja po kontejnerima i hranjenja u pučkim kuhinjama, a prikazan je i jedan lik siromaha dok prosi na mostu, kako bi se na i taj način sugeriralo gledateljima kako je sve više građana prisiljeno prositi za život.

Taj motiv siromaha bio je ipak gaf nacionalne televizije jer slika nije prikazivala pravog prosjaka već – Enia Meštrovića, poznatog zadarskog perfomera i vođu zafrkantske skupine s Bokanjaca „Bleke i konji“. Enio se kao kandidat za gradonačelnika Zadra 2013. godine „maskirao“ u prosjaka, a na Gradskom mostu održao je svoj prvi predizborni skup.

Meštrović je tada predstavio svoju kandidaturu „proseći donacije za gradonačelnika“ što je privuklo pažnju građana i - medija. Vjerojatno su autori emisije ne znajući za to odabrali njegovu fotografiju kako bi za vrijeme televizijske debate ilustrirali prošnju na mostu, iako se zapravo radilo o „predizbornoj kampanji“, odnosno – zafrkanciji.

Enio se tako, ni kriv ni dužan, našao u utorak navečer u elitnom terminu državne televizije, pa je čak u tri navrata njegova fotografija u ulozi prosjaka dominirala HRT-ovim ekranom, Zadarski.hr .

- Nije to gaf HRT-a, već je to moj uspjeh! Očigledno sam bio vrlo uvjerljiv u ulozi prosjaka kad sam uspio zavarati i televizijske producente – kaže Enio kojega smo iznenadili informacijom da je bio „glavna zvijezda“ Otvorenog.

- „Drugi drugoga“, tj. 2. veljače, namjeravam otvoriti „Vrata Zadra“ s jednim malim idejnim rješenjem toga projekta. Namjeravam izići i na parlamentarne izbore, ali autonomno jer ne mogu puno slušati ove političare, a bliži se i Zadarski karneval za kojega svake godine kažem nikad više, ali na kraju ipak odemo. Bit će me izgleda „pun k....“ u medijima, „iskakat ću iz paštete“ ko Sinčić i ostali – rekao je u svom stilu Meštrović.

Od svih dosadašnjih izdanja, a bilo ih je puno, njegov „siromah s mosta“ dobacio se najviše, te na trenutak unio malo humora u sivilo sve većeg siromaštva građana. Barem za one koji su ga gledali - iz Zadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 23:17