BORBA ZA TV PRAVA HNL-a

Novi igrač ušao u utrku s rekordnom ponudom: ‘Iznimno smo zainteresirani...‘

Informacija o izdašnoj financijskoj ponudi proširila se brzo Izvršnim odborom Saveza i očekivano izazvala komešanje
 Cropix

Ionako napeta priča o prodaji televizijski prava za 1. HNL u četvrtak je postala još zanimljivija jer se u igru rekordnom ponudom umiješao A1. Kako doznajemo od izvora bliskih Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza, A1 je spreman platiti čak 10 milijuna eura po sezoni, čime izjednačava ponudu švedske tvrtke Endorphine Magine koja je pobijedila na natječaju pa se u međuvremenu povukla s dražbe.

Potvrdu informacije potražili smo i dobili u odjelu korporativnih komunikacija A1.

- Mogu službeno potvrditi da smo zainteresirani za kupnju tv-prava za 1. HNL. Predali smo HNS-u vrlo atraktivnu financijsku ponudu, ali sve dok traju komercijalni pregovori ne mogu govoriti o detaljima. Iznimno smo zainteresirani, voljeli bismo imati prvoligaški hrvatski nogomet u svojoj ponudi, komentira Dubravka Štefanec Vinovrški, direktorica korporativnih komunikacija A1.

Naši izvori kažu da je A1 iz tračnica izbacio HNS-ova predsjednika Marijana Kustića, koji je bio na pragu dogovora o prodaji tv-prava Hrvatskom telekomu uz support kladionice Supersport. Ta je ponuda, doznajemo, iznosila 7,5 milijuna eura po sezoni pri čemu bi HT na ime prava iskeširao 6 milijuna, dok bi preostalih 1,5 milijun eura uplaćivala kladionica na ime sponzorstva lige.

A1 je sada spreman pomaknuti granice: 8,5 milijuna eura doznačili bi na ime prava, a 1,5 milijun kao sponzorstvo. Ponudu još zanimljivijom čini podatak da A1 ne inzistira na ekskluzivitetu, nego je spreman utakmice prepuštati na otkup i konkurenciji na njezinim platformama. Usput bi kompanija pristala i na uvjet da jednu utakmicu prvoligaškog kola ponudi na otkup HRT-u, čime bi se 1. HNL na mala vrata ušuljala natrag na javnu televiziju nakon godina izbivanja.

Informacija o izdašnoj financijskoj ponudi A1 proširila se brzo Izvršnim odborom Saveza i očekivano izazvala komešanje. Ono što je do jučer izgledalo kao pusta fantazija preko noći postaje realnost, prvoligaškom nogometu je dramatično narasla televizijska cijena i klubovima će na ljeto žlica upasti u med…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:18