TREĆI KVAR U NEKOLIKO DANA

NOVI INCIDENT NA AVIONU CROATIA AIRLINESA Otkazan let iz Beograda za Split!

Treći tehnički kvar u četiri dana dogodio se danas na avionu Croatia Airlinesa tipa Dash Q400. Ovog puta kvar na avionu se dogodio u Beogradu. Sa piste aerodroma „Nikola Tesla“ avion je prema Splitu trebao poletjeti u 13 sati i 45 minuta, no nakon što je pilot upalio motor utvrdilo se kako ne radi kao treba.

Nakon konzultacija odlučeno je da avion ostaje u Beogradu, a putnici, njih 36, je autobusom krenulo prema Zagrebu odakle će u večernjim satima avionom krenuti prema Splitu. Što se točno dodgodilo na motoru aviona zasad nije poznato. To bi trebali utvrditi aviomehaničari Croatia Airlinesa koji su popodne krenuli u Beograd. Croatia Airlines će se pobrinuti za putnike te im se ispričavaju za neugodnosti.

Iako u nacionalnoj avio kompaniji tvrde kako je najvjerovatnije riječ o minornom tehničkom kvaru, činjenica je da je ovo već treći izvanredni događaj s istim tipom avina u posljednja četiri dana. Prvo je u petak navečer avion sletio na aerodrom u Zurichu na nos jer se nije izvukla prednja noga. Dan kasnije na letu iz Dubrovnika u Rim sustav je indicirao kvar na motoru te je došlo do prisilnog sljetanja u Split. Nakon pregleda sustava avion je poletio prema Rimu.

Nakon tehničkog incidenta u Beogradu, Croatia Airlines u letnom stanju ima samo 4, od ukupno 6, aviona Q400. Nedostatak aviona nadoknadit će iznajmljivanjem letjelica od drugih kompanija. No, pitanje hože li kompanija igubiti povjerenje putnika te da li će oni nadalje željeti letjeti ovim tipom aviona.

Predsjednik Uprave CA Krešimir Kučko za Jutarnji je kazao kako je uvjeren da će putnici i nadalje vjerovati Croatia Airlinesu bez obzira na ove događaje. On smatra kako zasad nema potrebe da se svi avioni ovog tipa povuku iz prometa na izvaredni pregled. To bi se moglo učiniti tek ukoliko se istragom ustanovi da je avion u Zurichu sletio na nos zbog tvorničke greške na letjelici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:16