NIJE PRVI PUT

Novi incident na predstavljanju liste Možemo!, muškarac galamio i ‘počastio‘ ih vulgarnim povicima

‘U Hrvatskoj nema dobrog života niti nade u dobru budućnost, ako se ne budemo ozbiljno suprotstavili uzurpaciji političke moći‘

Katarina Kruhonja

 Vanesa Pandzic/CROPIX

Nositeljica izborne liste stranke Možemo! u 4. izbornoj jedinici, Katarina Kruhonja, rekla je u utorak kako je prvi i najvažniji korak za promjene u Hrvatskoj suprotstavljanje uzurpaciji političke moći i korupciji.

Na predstavljanju kandidacijske liste, Kruhonja je ocijenila kako u Hrvatskoj "nema dobrog života niti nade u dobru budućnost, ako se ne budemo ozbiljno suprotstavili uzurpaciji političke moći i ako se ne izvučemo iz mreže korupcije i klijentelizma, koja guši ljudske resurse i razvoj".

Upozorila je kako je područje panonske Hrvatske bogato prirodnim i ljudskim resursima te da je nevjerojatno da se iz tog područja iselilo najviše ljudi u Hrvatskoj, a 75 posto otišlo ih je iz ekonomskih razloga.

"Pred nama su veliki izazovi, a na njih ćemo odgovoriti poštenim radom, suradnjom s građanima, strukom i znanstvenom zajednicom. Korak po korak, promjena će se dogoditi", poručila je Kruhonja.

Kandidat s liste Boris Kiš rekao je kako građani na izborima 17. travnja imaju prilike birati stranku koja provodi hrabre, dosljedne i bitne promjene kako bi Hrvatska krenula naprijed.

Zastupnik u prošlom sazivu Hrvatskog sabora, Damir Bakić, izjavio je kako je njihov program "radikalan zaokret od HDZ-ovog rentijerskog modela, koji počiva na klijentelizmu, koji ruši i prisvaja institucije te proširuje osobne i regionalne nejednakosti u Hrvatskoj".

Ističe kako žele graditi Hrvatsku u "zelenoj transformaciji", koja podrazumijeva energetsku tranziciju, jačanje poljoprivredne proizvodnje te razvoj prometa, prvenstveno na nefosilna goriva te koja podrazumijeva poboljšanje životnih uvjeta za sve koji žive od plaća i mirovina.

"U Zagrebu smo pokazali da imamo odlučnosti i političke volje da rješavamo teška pitanja, unatoč brojnim otporima raznih lobija i interesnih zajednica, da možemo uspješno upravljati gradom, bez korupcije, pogodovanja i klijentelizma. Jednako tako i svi naši gradski vijećnici diljem Hrvatske pokazali su tu istu dosljednost i vjerodostojnost", ustvrdio je Bakić.

Početak predstavljanja kandidacijske liste galamom je ometao nepoznati muškarac, koji se predstavnicima stranke Možemo! obratio vulgarnim riječima, nakon čega se udaljio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 14:12