ZABA PRODAJE RIJEČKU IZDAVAČKU KUĆU

Novi list opet mijenja vlasnika: Zagrebačka banka od Ježića preuzela većinski dionički paket?

Zaba je jedan od krupnijih vjerovnika Diokija koja je svoje kreditne plasmane osigurala baš dionicama Novog lista
 Goran Mehkek/CROPIX

Riječki Novi list opet mijenja vlasnika. Iz bankarskih krugova je procurila vijest, koju za sada nitko službeno ne potvrđuje, da Robert Ježić i njegova Dioki grupa više nisu vlasnici te izdavačke kuće.

Većinski dionički paket od Ježića je navodno preuzela Zagrebačka banka aktivirajući svoje založno pravo.

Zaba je jedan od krupnijih vjerovnika Diokija koja je svoje kreditne plasmane prema toj posrnuloj petrokemijskoj kompaniji osigurala upravo dionicama Novog lista i to cjelokupnim portfeljem od preko 80 posto koliko je u vlasničkoj strukturi Novog lista držao Ježić. Premda se već duže vrijeme špekulira da Novi list mijenja vlasnike, zaposlenici su ipak ostali zatečeni ovom informacijom.

- Novi list nije službeno obaviješten ni o kakvoj transakciji takvog tipa, ako se ona i događa to je onda na relaciji između našeg vlasnika i banke vjerovnika. Novi list na takva događanja ne može imati nikakav utjecaj, rekao nam je direktor Gordan Knežević koji je tek nedavno preuzeo funkciju prvog čovjeka te novinske kuće. Zaba bi već danas mogla oglasiti prodaju Novog lista, jer je očito ne zanima baviti se izdavačkim biznisom. Prodaja bi se prema informaciji koju je objavio Business.hr trebala obaviti preko tvrtke Interkapital vrijednosni papiri.

Ovakav potez Zabe bio je očekivan nakon što je upravo Ježić odgađao provedbu restrukturiranja koje je trebalo početi u rujnu. Veliku nervozu pokazuju i ostali vjerovnici Diokija, prvenstveno Hypo banka, koja od Ježića potražuje čak 80 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:31