VAN KONTROLE

Novi napad na socijalne radnike, iz Komore pisali Plenkoviću, Milanoviću i Aladroviću: ‘Zaštitite nas!‘

Novi napad na socijalne radnike, sada u Kaštelima, osudila je Komora socijalnih radnika
Antun Ilijaš
 Darko Tomas/Cropix

Novi napad na socijalne radnike, sada u Kaštelima, osudila je Komora socijalnih radnika.

Predsjedniku RH Zoranu Milanoviću, premijeru Andreju Plenkoviću i resornom ministru socijalne politike Josipu Aladroviću uputili su zahtjev da učine sve kako bi prestali napadi na socijalne radnike.

- Danas su fizički napadnuti stručni djelatnici Centra za socijalnu skrb Split prilikom obilaska korisnika. Fizički su napadnuti pravnica, psiholog i socijalni radnik. Hrvatska komora socijalnih radnika najoštrije osuđuje napade na radnike i djelatnike sustava socijalne skrbi. Nasilje, kako fizičko tako i govor mržnje, kao i neprimjerene izjave javnih osoba, koje ne pridonose poboljšanju kvalitete rada djelatnika sustava socijalne skrbi. Upućujemo apel Predsjedniku, Premijeru, Vladi i resornom ministru, kao i nadležnim institucijama, da sukladno svojim ovlastima naprave sve da zaštite radnike i stručne djelatnike u cijeloj Republici Hrvatskoj – poručio je predsjednik Komore Antun Ilijaš.

Iz Aladrovićeg ministarstva također su se oglasili.

- Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najoštrije osuđuje današnji napad na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Kaštel Kambelovcu. Ponovno pozivamo sve na smirivanje tenzija u javnom prostoru i senzibilizaciju uloge i važnosti djelatnika centara za socijalnu skrb, koja je poljuljana nedavnim nemilim događajima u Novoj Gradiški.

I današnji događaj govori koliko važnu i nezamjenjivu, a ponekad i nezavidnu zadaću radnici u sustavu socijalne skrbi obavljaju u želji da zaštite najranjivije članove našega društva. Nasilje nikad nije opravdanje stoga je naša zadaća da zaštitimo najizloženije i kaznimo počinitelje - stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:12