OTPUSTILI 600 RADNIKA

NOVI NATJEČAJ DRŽAVNE TVRTKE Hrvatske šume nakon rezova kupuju aute za 13,5 mil. kuna

Nabava krenula nakon objave najboljih poslovnih rezultata u zadnjih 20 godina
Zagreb, 030212.Mr. sc. Ivan Pavelic, predsjednik Uprave Hrvatskih suma d.o.o.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Dok se spekulira o tome planira li Vlada smijeniti čelnog čovjeka Hrvatskih šuma Ivana Pavelića, ova se državna tvrtka odlučila nagraditi novim automobilima.

Riječ je o javnoj nabavi oglašenoj u Narodnim novinama 21. kolovoza, a iz koje je vidljivo da Hrvatske šume obnavljaju dobar dio svog voznog parka. Natječaj je “težak” 13,5 milijuna kuna bez PDV-a, a hrvatski će šumari njime dobiti 107 novih automobila, od čega se dobar dio odnosi na terenska vozila.

Prema podacima iz natječajne dokumentacije, Hrvatske šume kupuju 83 terenska vozila, sedam pick-upova te 17 manjih osobnih vozila.

Kad su u pitanju osobna vozila, tvrtka je bila skromna: dovoljan im je pogon samo na prednjim kotačima, snaga motora treba biti minimalno 80 konja, a traže se još klima, CD i radio, prednji i bočni zračni jastuci i ABS.

Obnova voznog parka u ovoj državnoj firmi uslijedila je nakon što su javno objavili poslovne rezultate za 2013. godinu, ali i nakon što je tvrtku kroz program restrukturiranja napustilo 600 radnika.

Prošlu je godinu ova državna kompanija završila sa 102 mil. kuna dobiti, što im je najveća dobit u zadnjih 20 godina. Poboljšali su i likvidnost, smanjili zaduženost te smanjili troškove poslovanja. Jedan od načina uštede, među ostalim, bilo je i smanjenje voznog parka za 10 posto što je firmi, hvalila se njena uprava, donijelo uštede od 10 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:43