ZA PRIJEVOZ LIMA

NOVI POSAO DIVA IZ SLAVONSKOG BRODA Đuro Đaković Specijalna vozila sklopio ugovor o isporuci teretnih vagon s Atir Rail LX vrijedan 38,5 milijuna kuna

 Danijel Soldo / HANZA MEDIA

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, sklopila je s tvrtkom Atir Rail LX ugovor o isporuci teretnih vagona tipa "Shimmns ttu", vrijedan 38,5 milijuna kuna, objavili su u utorak iz te kompanije.

Vagoni će, kako se navodi, biti proizvedeni i isporučeni tijekom trećeg i četvrtog kvartala ove godine.

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji.

Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje, a od meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom.

Ovim sustavom, kako pojašnjavaju, omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište te je i ovaj ugovor nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoja odnosa s kupcima, ističu iz te tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2020 05:43