NEMA MIRA U PETRINJI

Novi potres: Nakon noćnih podrhtavanja, u 9.15h osjetilo se još jedno, magnitude 3.9 po Richteru

U središnjoj Hrvatskoj se ponovno osjetilo podrhtavanje tla u ranim jutarnjim satima
 Pluto/Alamy/Alamy/Profimedia

NOVO: Seizmološka služba izvijestila je kako su u 9 sati i 15 minuta, seizmografi zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 10 km zapadno od Petrinje.

"Magnituda potresa iznosila je 3.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice. Dojava o štetama nemamo. Osjetio se u široj okolici", naveli su u priopćenju


4:47 U središnjoj Hrvatskoj se oko 4.30h ujutro ponovno osjetilo jače podrhtavanje tla u ranim jutarnjim satima. Prema podacima Seizmološkog zavoda magnituda potresa iznosila je 3,7 prema Richteru s epicentrom kod Petrinje. Podrhtavanje se ponovno osjetilo i u Zagrebu, Karlovcu, Zaprešiću, pa čak i Garešnici, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Nakon toga uslijedilo je još nekoliko manjih potresa od kojih su najjača bila dva i to jačine 3.1 po Richteru, jedan je bio u 5.24, a drugi oko sat vremena kasnije.

U zadnja 72 sata područje oko Siska i Petrinje pogodilo je više od 119 potresa, od kojih je najrazorniji bio onaj u utorak u 12 sati i 19 minuta. Imao je jačinu 6.2 prema Richteru, a epicentar je bio blizu sela Strašnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 22:31