ZALJULJALA SE METROPOLA

NOVI POTRES UZDRMAO ZAGREB Zabilježen još jedan popratni udar nakon jučerašnjeg velikog podrhtavanja, magnituda je iznosila 2.7

 Tomislav Krišto / CROPIX

U 20:49 sati Zagreb je zatresao novi potres, koji se osjetio diljem grada.

- Večeras, 23. ožujka 2020. godine u 20 sati i 49 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slabi potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, izvijestila je hrvatska Seizmološka služba.

Riječ je o jednom od nešto jačih popratnih udara jučerašnjeg najjačeg podrhtavanja koje je imalo magnitudu 5.5, a koje je uzdrmalo metropolu u 6:24 ujutro i izazvalo je veliku štetu u gradu.

Nakon velikog potresa u nedjelju ujutro uslijedio je vrlo jak popratni udar u 7:01 magnitude 5.0, a svi naknadi udari nisu bili ni približne jakosti, a najjači je zabilježen u ponedjeljak u 11:12, imao je magnitudu 3.3, a hrvatski seizmolozi ocijenili su ga kao 'umjereno podrhtavanje'.

Inače, nedugo nakon najnovijeg večerašnjeg potresa, EMSC je iznio njegovu preliminarnu magnitudu, koja je uvijek podložna revizijama, a iznosila je 3.2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:04