SUDSKO RJEŠENJE

Novi preokret u slučaju ovrhe nad HPB-om: ‘Vrhovni sud dopušta banci reviziju na presudu‘

Poručili su da žele transparentno izvijestiti investicijsku javnost i time otkloniti eventualne netočne informacije u medijima

Hrvatska poštanska banka

 Dragan Matić/cropix

Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.

"Vrhovni sud Republike Hrvatske je donio rješenje kojim dopušta Banci podnošenje revizije protiv presude, koje je Banka zaprimila 30. studenog 2021. godine. Prethodno je Općinski građanski sud u Zagrebu donio nepravomoćno rješenje kojim odgađa izdavanje naloga bankama za prijenos izdvojenih novčanih sredstava u postupku izravne naplate tužitelja do odluke o reviziji", navedeno je u obavijesti HPB-a koja se odnosi na spor koji protiv nje vodi bivši klijent Jušte Puharić, koji je zatražio naknadu štete zbog nepravovremenog izvršavanja naloga za prodaju dionica.

Naime, Puharić je dobio pravomoćnu presudu prema kojoj mu ta banka mora isplatiti iznos od oko 12,7 milijuna kuna, sa zakonskim zateznim kamatama, ali kako je ona to odbila učiniti, pokrenuo je ovrhu.

Iz HPB-a su danas poručili da žele transparentno izvijestiti investicijsku javnost i time otkloniti eventualne nepotpune i netočne informacije i interpretacije u medijima.

Istaknuli su i da banka posluje stabilno i ostvaruje iznimno dobre rezultate u svim segmentima poslovanja, a da, iako vjeruju u konačni uspjeh revizije u ovom sporu, financijski učinci drugostupanjske presude iskazani su u javno objavljenim financijskim izvještajima u punom iznosu koji je dosuđen tužitelju, sukladno primjenjivoj regulativi koja propisuje obvezu rezerviranja sredstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:20