REKORDER PO KVAROVIMA

NOVI PROBLEMI Putnički zrakoplov Dash Croatia Airlinesa zbog kvara ostao na tlu u Danskoj

Zbog kvara na prednjim kotačima jedan od šest aviona Dash 8-Q400 u rujnu prošle godine prisilno je sletio u Zürichu
 Duje Klarić / Cropix

ZAGREB - Zrakoplov Croatia Airlinesa (CA) Dash 8-Q400 u petak je zbog tehničkog kvara više sati ostao u zračnoj luci u Kopenhagenu, potvrdio je večeras Hini glasnogovornik CA Davor Janušić.

Riječ je o kvaru na ventilu motora koji je dio pneumatskog sustava. Zrakoplov je iz Kopenhagena za Zagreb trebao poletjeti u petak oko 11,30 sati, a stigao je u subotu iza ponoći.

Glasnogovornik Janušić navodi kako u Kopenhagenu pružatelj usluga tehničkog održavanja, skandinavski SAS, nije imao rezervni ventil, pa je odlučeno da se zamjenski dio pošalje iz Zagreba.

Njega su donijela dva mehaničara Croatia Airlinesa redovitom linijom Zagreb - Bruxelles, koja je preusmjerena do Kopenhagena.

Dio putnika iz Dasha s leta Kopenhagen - Zagreb u međuvremenu je preusmjeren na druge letove partnerskih kompanija, a dio putnika je s desetak sati zakašnjenja u Zagreb je prevezen linijom Croatia Airlinesa kojom su stigli mehaničari.

Budući da su u Zagreb stigli nešto iza ponoći, 22-oje tzv. transfernih putnika smješteno je u hotel, a putovanje do krajnjeg odredišta nastavili su u subotu.

Zrakoplov Dash 8-Q400, nakon što su mu mehaničari zamijenili rezervni dio, prazan se vratio u Zagreb. Na njemu je obavljen planiran tehnički pregled nakon kojeg je ponovno uključen u promet Croatia Airlinesa na liniji Zagreb - Beč.

Glasnogovornik CA Janušić ističe da se sve zrakoplovne kompanije svakodnevno suočavaju s tehničkim kvarovima na zrakopolovima.

Croatia Airlines u svojoj floti ima šest aviona Dash 8-Q400, a zbog kvara na prednjim kotačima jedan od njih u rujnu prošle godine prisilno je sletio u Zürichu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:29