VIRUS U BOLNICI

Novi proboj korone u KBC-u Rijeka, zaražena pacijentica na Klinici za ginekologiju i porodništvo

U bolnici potvrđuju da je zaražena pacijentica bila testirana PCR testom i negativna uoči prijema u bolnicu
Ilustracija
 Srdjan Vrancic/Cropix

Nakon neurologije i gastroenterologije, u KBC-u Rijeka došlo je do proboja zaraze novim koronavirusom i u Klinici za ginekologiju i porodništvo, a kako doznajemo u Bolnici, pozitivna je jedna pacijentica.

Ona je, srećom, za sada bez simptoma, a prebačena je na covid odjel. Kako su nam rekli u KBC-u, testirane su i dvije pacijentice koje su ležale s njom u sobi, no one su, srećom, negativne, a nakon testa, negativno je i cijelo osoblje Klinike, tako da je proboj, za sada, lokaliziran.

U bolnici potvrđuju da je zaražena pacijentica bila testirana PCR testom i negativna uoči prijema u bolnicu, no kada je ponovno testirana nekoliko dana kasnije, bila je pozitivna.

Od ljeta, ovo je treći proboj koronavirusa na odjele riječkog KBC-a, a prije mjesec dana, zabilježen je i proboj u praonici rublja, gdje je bilo zaraženo nekoliko djelatnika bolnice.

Inače, na covid odjelu riječkog KBC-a tijekom vikenda ležalo je 73 pacijenata, što je značajan porast u odnosu na prošli tjedan, a pet ih je na respiratoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:45