PUKLA LJUBAV

NOVI RASKOL U ŽIVOM ZIDU Vilibora napustio i vlasnik Jaguara kojim se vozio u kampanji: 'Gledaju kako će se uhljebiti'

 Goran Mehkek / CROPIX / Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nenad Koljaja, donedavni mecena Ivana Vilibora Sinčića te vlasnik Jaguara u kojem se nekadašnji kandidat za hrvatskog predsjednika vozio u predizbornoj kampanji, smatra da je vrh Živog zida iznevjerio svoju početnu ideju i bavi se foteljama, piše tportal .

Koljaja je otkrio da se Sinčić oglušio na poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na sastanak o Raiffeisen zadrugama pa je Ured predsjednice kao oštećenik pohodio on sam.

'Mislio sam da su to ozbiljni klinci koji će napraviti nešto ozbiljno, ali oni gledaju kako će se negdje uhljebiti, a ovo drugo ih ne zanima', rekao je Koljaja.

Kap koja je prelila čašu bila je, kaže, reakcija na njegova upozorenja da se ne prosvjeduje za puštanje jednog od pacijenata iz psihijatrijske bolnice u Vrapču.

'Blokirali su me na fejsu jer sam ih upozoravao da su njegovi susjedi poslali peticiju s potpisima i brojevima OIB-a da se to ne radi i jer je s nožem trčao za njihovom djecom. Ali njima u Živom zidu bitno je da se slikaju po novinama, pa im je bilo lakše isključiti mene', ustvrdio je Koljaja, koji nikad nije bio član Živog zida, ali ga je svesrdno podržavao u predsjedničkoj kampanji, čak im je i sponzore nalazio.

'Sve što sam im pomogao oni su brzo zaboravili. Valjda su se pobojali da ću nekome nešto uzeti. Pogubili su se, uništili su dobru ideju, podijelili si fotelje. Fale im kultura i kućni odgoj; teško da će tako preskočiti bilo kakvu prepreku. Izbacili su hrpu ljudi koji su bili s njima od prvog dana i naravno da će tu biti problema. Rezultat na izborima bit će loš – kao na Rabu, na kojem nisu dobili nijednog vijećnika', ustvrdio je Koljaja, kojemu je Sinčić, unatoč svemu, 'OK dečko' i 'svijetla točka u stranci'. Problem je u tome, tvrdi, što glavnu riječ vode drugi, uključujući Sinčićevu djevojku Vladimiru Palfi.

'Oni će, kao slonovi u staklarni, sve do kraja razmrdati, kao što su to već napravili u Bjelovaru, Virovitici, Rijeci i Vinkovcima', nabraja Koljaja.

'Ovako kako rade - ne da neće dobiti saborsko mjesto, nego će se spustiti ispod HNS-a. Ljude ne možete dugo varati na šarm', zaključio je Koljaja za tportal .

Sam Sinčić je potvrdio da je odustao od spomenutog sastanka s predsjednicom Republike. 'U njezinom pozivu očitovalo se da želi medijsku pozornost jer je zvala mene, a nije htjela zvati stručnjake, pravnike i ekonomiste koji bi bolje artikulirali taj problem', rekao je Sinčić, govoreći o Raiffeisen zadrugama iz Austrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:12