DAVOR VAGIĆ

Novi ravnatelj Vinogradske: Pogledao sam nalaz inspekcije o optužbama Dijane Zadravec, kriminala nema

Ovaj problem koji je sada i koji je bio u medijima zadnjih dana mislim da se može riješiti jednim mirom i normalnim radom, rekao je Vagić
Davor Vagić
 Damjan Tadic/Cropix

Novi ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić, koji je danas imenovan na tu dužnost, za RTL Danas je govorio o stanju u bolnici i otkrio što je otkrila inspekcija u bolnici.

Na početku je komentirao kako planira započeli rješavanje problema u bolnici koja je već tjednima zbog narušenih međuljudskih odnosa i teških optužbi predmet medijskih napisa.

- Moram zahvaliti na početku djelatnicima koji su u izuzetno zahtjevnih zadnjih godinu i pol unatoč dva potresa i covid krizi uspjeli učiniti da naši pacijenti minimalno osjete da radimo u izvanrednim okolnostima. Želim zahvaliti i našim pacijentima koji i dalje vjeruju bolnici koja postoji 175 godina. Ovaj problem koji je sada i koji je bio u medijima zadnjih dana mislim da se može riješiti jednim mirom i normalnim radom. U inspekcijskom nalazu HZZO-a i Ministarstva zdravstva, koji mi je predan danas, nije bilo ničega od nekih kriminalnih radnji, bilo je nekih manjih nepravilnosti. Ali ostavite mi dva-tri dana da to pročitam detaljno, to je nekih 70 stranica. Ako taj dio maknemo sa strane, ono što je potrebno ljudima u bolnici, to je mir da mogu raditi dalje i pružati zdravstvenu skrb pacijentima, otkrio je.

Na upit o Dijani Zadravec, smijenjenoj predstojnici Zavoda za radiologiju, koja je optužila Zorana Vatavuka, donedavnog v.d. ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice da prikriva kriminal, rekao je:

- Prof. Zadravec je na bolovanju. Ja osobno želim da što prije ozdravi. Kada završi bolovanje vraća se na mjesto s kojega je otišla na bolovanje, a to je mjesto radiologa na Zavodu za radiologiju, kao voditelj neuroradiologije, rekao je.

Istaknuo je da nikada nije bio u lošim odnosima s ministrom Vilijem Berošom ili Zadravec.

- Nikad nisam imao ratnu sjekiru s nekim. Mi smo samo legalisti, govorim isključivo legalistički i mislim da trebamo sve napraviti da i djelatnici imaju mir i osjećaju se sigurno, bez straha i ostalog što se događa i zbog naših pacijenata, da i oni osjećaju da će ovdje dobiti sigurnu zdravstvenu skrb, rekao je.

Rekao je da je razgovarao s Berošem.

- Nakon što je bilo Upravno vijeće, nakon što sam izabran, nazvao me ministar Beroš, zamolio me da dođem u Ministarstvo i sastali smo se. S obzirom da je on iz ove bolnice, normalno da je jako dobro zna, porazgovarali smo i mogu reći da mi je dao u ovom dijelu podršku za nekakav dalji način rada, zaključio je.

Gostujući nešto kasnije u središnjem Dnevniku HTV-a, Vagić je ponovio da je dobio prvi dio inspekcijskog nalaza Ministarstva zdravstva i HZZO-a vezano za optužbe Dijane Zadravec i da nema znakova kriminala.

- Nalaz nisam uspio još do kraja pročitati, imaju dvije ili tri manje nepravilnosti. Nema znakova kriminala, ali mi smo otvoreni prema DORH-u, rekao je dodajući da ga veseli što su prvi inspekcijski nalazi dobri i što imaju dobar početak.

Rekao je kako će i dalje u njihovu fokusu biti pacijenti, a dodao je i da će vrlo skoro biti otvorenje objedinjenog bolničkog prijema što će, kako je rekao, poboljšati kvalitetu njihove usluge, a i pacijenti će lakše dolaziti do usluge.

Vagić je poznat kao vrsni kirurg. Na pitanje hoće li se i dalje baviti pacijentima, rekao je - mnogo manje.

- Ali neću ih zaboraviti i bit ću im i dalje dostupan. Sad mi je u fokusu ova bolnica, pacijenti i djelatnici, da imaju mir i mogućnost da što bolje pružaju zdravstvenu zaštitu, zaključio je ravnatelj Vagić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:31