ZVIŽDAČICA ZA JUTARNJI

‘Novi šef Eko Moslavine mijenja brave i cijeli dan iz tvrtke odnosi dokumentaciju‘

U akciji PNUSKOK-a uhićeni su kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i troje njegovih suradnika

Adrijana Cvrtila

 Robert Fajt/cropix

Dan nakon uhićenja kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića i troje njegovih suradnika napokon nam se javila zviždačica Adrijana Cvrtila čiji su medijski istupi doveli do istrage Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK).

Kako neslužbeno doznajemo, odmah nakon smjene koju je Skupština društva Eko Moslavina odredila 9. prosinca, direktorica Cvrtila postala je svojevrsni "višak". Oduzet joj je službeni mobitel. Javila nam se s novog broja i rekla kako ne smije komentirati detalje slučaja jer je svjedok u postupku. No, kaže kako je atmosfera u poduzeću nakon što su krenula uhićenja dosta kaotična.

- Svakog dana dolazim na posao, no nisu me nigdje rasporedili. Nemam što raditi, sjedim. Sa mnom nitko ne komunicira osim jedne kolegice. Osjećam se kao da sam ja kriva, što je pogrešna poruka svima koji prijave kriminal u javnim poduzećima - kaže nam Cvrtila.

Ističe kako je policijska akcija u Kutini krenula vrlo rano, oko 6 sati ujutro. Do dolaska novinara policije više nije bilo. Kako su nam potvrdili u sisačko-moslavačkoj policiji, oni tog dana uopće nisu imali postupanja, sve je vodila policijska ekipa iz Zagreba pod Ravnateljstvom policije.

Uhićeni su, podsjećamo, gradonačelnik Zlatko Babić (koji je nakon prvih istupa Cvrtile napustio HDZ jer "nije htio biti teret stranci), predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te vijećnik Darko Kousek.

Tereti ih se za brojne koruptivne radnje, poput podmićivanja i ilegalnog zapošljavanja.

- Ne smijem govoriti o postupku. No, mogu reći ono što očima i ušima vidim i čujem. Novi direktor Eko Moslavine Danijel Husnjak počeo se neobično ponašati. Počeo je mijenjati sve brave na svim vratima u firmi. Cijeli dan iz tvrtke iznosi registratore sa dokumentacijom. Ne znam kakve dokumente iznosi, ali oni nestaju - kaže nam Cvrtila.

Cvrtila je, neslužbeno doznajemo, jučerašnji dan provela na saslušanju u policiji u Zagrebu, gdje je opsežno iskazivala, još jednom, o kriminalnim radnjama u Kutini. O tome nam nije ništa rekla, no kaže samo kako se nada da sve ovo neće biti velika medijska priča, već da će se nešto konkretno dogoditi.

Jutarnji list izvijestio je 9. prosinca sa Skupštine društva Eko Moslavine. Uhićeni gradonačelnik Babić tada je došao u prostor gdje su se nalazili reporteri Jutarnjeg i RTL Televizije. Ugledavši nas, Cvrtilu je glasno upitao "Što mediji rade ovdje? Odmah napustite ovaj prostor!". Bijesan je izjurio sa sastanka, te pobjegao od novinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:39