VLADINE IZMJENE

Novi šef Nadzornog odbora Ine od 15 tisuća kuna plaće davat će 10 tisuća u humanitarne svrhe!

Siniša Petrović je prijatelj premijera, no u Vladi naglašavaju kako se radi o stručnoj i kompetentnoj osobi
 CROPIX

ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice odlučila izmijeniti sastav Nadzornog odbora Ine, kojeg bi ubuduće, umjesto Davora Šterna, trebao voditi Siniša Petrović.

Naime, Banski su dvori Glavnoj skupštini Ine predložili opoziv Šterna, te druga dva hrvatska člana Inina Nadzornog odbora – Gordane Sekulić i Damira Vanđelića. Njih bi trebali zamijeniti Petrović, te Željko Perić i Mladen Prostenik, koji će u Ininu nadzornom tijelu ubuduće zastupati interese države, u čijim je rukama oko 45 posto dionica Ine. Svi su oni dobili zeleno svjetlo Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, kojeg vodi Mladen Pejnović.

Prema informacijama iz Vlade, novi šef Nadzornog odbora Ine već je Pejnovića obavijestio da će od Ine tražiti da mu isplaćuje naknadu samo do visine dvostruke naknade za članove nadzornih odbora u tvrtkama kojima je država jedini ili većinski vlasnik.

Prevedno na jezik brojki, to znači da bi Petrović primao naknadu u iznosu nešto većem od 5.000 kuna, a ne oko 15.000 kuna, koliko ona iznosi u Ini, tvrtki u većinskom privatnom vlasništvu.

Ostatak naknade, nešto manje od 10.000 kuna, Petrović bi usmjerio u humanitarne svrhe, i to Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda iz Budinščine, i udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima Krijesnica iz Zagreba. Ta bi naknada mjesečno naizmjence trebala sjedati na njihove žiro račune.

Inače, Petrović je prijatelj premijera Zorana Milanovića, no u Vladi naglašavaju kako se radi o stručnoj I kompetentnoj osobi. O njegovu imenovanju u Nadzorni odbor Ine govori se već dulje vrijeme. Kadrovske promjene u Nadzornom odboru te kompanije događaju se u trenutku kada Vlada želi izmiijeniti Dioničarski ugovor s MOL-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 02:04