OZBILJNE OPTUŽBE

NOVI SLUČAJ NASILJA NA GRANICI? Aktivisti objavili potresne fotografije migranta i tvde: 'Ovako mu izgledaju leđa nakon susreta s hrvatskom policijom'

 
 No Name Kitchen / FACEBOOK

Nevladina organizacija No Name Kitchen, sastavljena od volontera iz nekoliko zemalja čiji glavni cilj je pomoći izbjeglicama, na svojoj Facebook stranici objavila je uznemirujuće fotografije muškarca s ranama i modricama na leđima, ispod kojih su napisali kako je "njegove prijatelje i njega pretukla hrvatska policija".

- U utorak navečer, za vrijeme večere s volonterima u Velikoj Kladuši, prišao nam je čovjek i pitao možemo li ga pregledati. Kaže kako se upravo vratio 'iz igre', a 'hrvatska policija pretukla je njega i njegove prijatelje'. Ovako su mu izgledala leđa deset minuta nakon što su ga prisilili da se vrati s granice - objavili su aktivisti.

Ovo nije prvi put da su hrvatske i strane nevladine organizacije optužile hrvatsku policiju za brutalnost nad migrantima na pograničnim područjima.

No Sindikat policijskih službenika nedavno je javno pohvalio sve policajce koji svoju službu obnašaju nadzirući i štiteći državnu granicu.

- Incidente, ako se oni zaista i dogode, treba gledati kao pojedinačne slučajeve koje i Sindikat osuđuje, a koje redovito ispituje unutarnja kontrola nakon čega se protiv odgovornih pokreću disciplinski postupci - napisali su u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:18