SALMONELA

NOVI SLUČAJ ZARAŽENOG MESA! Iz hrvatskog trgovačkog centra hitno se povlače talijanska pureća prsa

Ilustracija
 Pixabay

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska povukao je iz prodaje pureća prsa talijanskog proizvođača Agricola Italiana Alimenatare (AIA), zbog utvrđene salmonele, priopćila je u srijedu Hrvatska agencija za hranu.

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače, da je subjekt u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska, tijekom postupka validacije roka trajanja proizvoda 'Pureća prsa', pakiranje cca 2,4 kg, LOT broj L05201477, s rokom valjanosti 10. prosinca 2016. proizvođača AIA, S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, u predmetnom proizvodu utvrdio prisutnost bakterije Salmonella serovar Typhimurium. Slijedom navedenoga predmetni proizvod opoziva se s tržišta", navodi se u priopćenju Hrvatske agencije za hranu.

U priopćenju Kauflanda također se navodi kako se prema nalogu Kontrole kvalitete iz prodaje povlače AiA pureća prsa u rinfuzi, oko 2,4 kg pakiranje.

"Zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella serovar Typhimurium navedeni proizvod povlači se sa čitavog hrvatskog tržišta", ističu iz Kauflanda.

Pozivaju sve kupce da proizvod s gore navedenim rokom valjanosti i LOTbrojem vrate u najbližu poslovnicu Kauflanda, naravno uz povrat novca i bez predočenja računa.

Iz Kauflanda napominju i kako se sporni rok trajanja/lot nalazio u prodaji od 30. studenog do 9. prosinca ove godine te kako tog artikla više nema u prodaji u Kauflandu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 15:03