POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ UŠLA U TREĆI TJEDAN

Novi trag: Policija traži mršavog muškarca koji je stopirao, ispitano čak 380 osoba

Stopirao je istog dana na istom mjestu kao i Antonija. Vjerojatno je iz sela pokraj Drniša
 Jure Mišković / CROPIX

>>>>NOVO<<<< - Još nismo uspjeli pronaći muškarca koji je u isto vrijeme kao i Antonija stopirao na mostu preko Čikole - rekao je jučer Ivica Kostanić, načelnik šibenske policijske uprave.

- Znamo samo da se radi o muškarcu u dobi između 50 i 60 godina, suhonjava izgleda i prosijede kose, vjerojatno iz sela pokraj Drniša. Navodno je stopirao desetak metara dalje od Antonije - dodao je Ivica Kostanić i pozvao muškarca da se javi policiji.

_________________

DRNIŠ - U 13 dana potrage za maloljetnom Antonijom Bilić iz Drniša provjereno je više od 380 osoba koje sliče objavljenom fotorobotu muškarca koji je djevojku povezao kamionom, no nikoga se ne dovodi u izravnu vezu s njezinim nestankom.

I u nedjelju je nastavljena intenzivna potraga za Antonijom, a pripadnici Hrvatske gorske spašavanje (HGSS) pretraživali su teren na području Drniša, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Policija pregledava i analizira zapise s nadzornih kamera na autocestama, graničnim prijelazima, benzinskim postajama, parkiralištima i sl. Provjeravaju se prijevozničke tvrtke koje imaju u vlasništvu ili koriste teretna vozila slična traženom kamionu.

Uključeni i forenzičari

Do subote je pretraženo 40 tisuća hektara prostora Petrova Polja, a za Antonijom je tragalo gotovo 200 tragača i deset pasa. U akciju su uključeni policijski helikopteri i forenzičari.

U blokiranim selima Otavice i Uzdolje-Čenići pronađeni su i izuzeti dijelovi odjeće za koje se potom utvrdilo da ipak ne pripadaju nestaloj djevojci. U nedjelju ujutro je potraga nastavljena pretraživanjem terena od mjesta Biočić prema Biskupiji. Riječ je o dijelu terena s desne strane državne ceste Drniš - Knin, ujedno željezničke pruge Zagreb - Split u dužini oko 20 kilometara.

Javite policiji

- Na osnovi snimki iz helikopterskog nadzora terena Petrova Polja i tamošnjih naselja ponovno ćemo se vratiti na četiri, pet lokacija na kojima će se izvršiti dodatni izvidi - rekao nam je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić i dodao: - Imamo snimke visoke rezolucije s reprodukcijom detalja tragova širokoprofilnih guma koje će se dodatno analizirati radi mogućih atipičnih okretanja na mjestima koja nisu uobičajena za kamione.

Policija poziva građane da se i dalje javljaju s korisnim informacijama na besplatan telefonski broj 192, najbližem policijskom službeniku ili u najbližu policijsku postaju .

Nova strategija: Uživjeti se u ‘bolesni um’

Nakon što su HGSS-ovci bez uspjeha pregledali kamenolom, sinula im je originalna zamisao. Krenuli su od mosta na kojem je Antonija posljednji put viđena te će se voziti prema Splitu. Pokušat će razmišljati kao netko bolesnog uma tko bi možda htio nanijeti zlo djevojci. Skrenuli su prema Čavoglavama i Antonijinoj kući.

- Pokušat ćemo tako dokučiti što se moglo događati tog dana kad je Antonija nestala - rekao je Anton Vukičević, šef šibenskih spasilaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:41