NEZAVISNA LISTA

Novi vjetrovi Fažane: ‘Želimo pokazati da se može bolje i unaprijediti naš mali istarski raj‘

Trenutačni vladajući saziv Općine bio je nesposoban u proteklih 12 godina iskoristiti šansu enormnog punjenja proračuna
Dubravka Kezele, Sandi Lanča, Ivan Pavelić, Vedran Rabar i Lidija_Udovički
 Marijana Banko/Cropix

U susret predstojećim lokalnim izborima, u želji za odgovornijim i transparentnijim upravljanjem općinom Fažana, skupina dobronamjernih i društveno aktivnih mještana pokrenula je formiranje nezavisne liste građana za Općinsko vijeće. Žele pokazati kako se može bolje i transparentnije upravljati resursima općine i u tom smislu će konkretne ciljeve aktivno predstavljati i nadopunjavati u otvorenom dijalogu sa sugrađanima.

Pokretači inicijative "Novi vjetrovi Fažane" su Sandi Lanča koji će biti i nositelj liste te Tatjana Margan Fabretto, Ivan Pavelić, Dubravka Kezele, Vedran Rabar i Lidija Udovički.

Pozivaju sve mještane da im se pridruže, ne samo kao sugovornici, suradnici i birači nego i kao mogući kandidati na listi za Općinsko vijeće. Svi zainteresirani mogu ih pronaći na internetskim stranicama www.novivjetrovifazane.com kao i na Facebook i Instagram stranicama gdje sugrađane očekuju s prijedlozima ciljeva djelovanja i gdje su svi uvijek dobrodošli iznijeti razmišljanja, prijedloge i probleme.

image
Marijana Banko/Cropix

Kandidati nezavisne liste građana Novi vjetrovi Fažane poručuju da će se zalagati za nužna poboljšanja u radu općine i Općinskog vijeća te se unaprijed odriču vijećničke naknade, a u korist dobrobiti naših umirovljenika i primatelja socijalne pomoći. Prije izbora jasno poručuju kako neće pristati na koalicije i zakulisne kompromise zbog ostvarivanja stranačkih i osobnih interesa koji se prečesto stavljaju ispred najboljih interesa i najhitnijih potreba nestranačkih mještana naše općine. Nadalje, svojim djelovanjem žele biti izravan glas građana kako bi cjelokupna zajednica direktnije i učinkovitije sudjelovala u odlukama vijeća, te putem vijeća kontrolirala rad općinske uprave u cilju podizanja razine kvalitete života svih stanovnika Fažane, kao i kreiranja raznovrsnijih i kvalitetnijih poslovnih perspektiva za djecu.

Činjenica je kako je Fažana iznimno napredovala u proteklih dvadeset godina, u smislu povećanja broja turista i povećanja općinskog proračuna, ali nažalost, činjenica je da taj razvoj većini mještana općine Fažana nije donio očekivan porast standarda, kao niti dugoročne, kvalitetne poslovne perspektive mladima, koji u zabrinjavajuće velikom broju napuštaju Fažanu. Mišljenja su kako je nedopustivo što je trenutačni vladajući saziv Općine bio nesposoban u proteklih dvanaest godina iskoristiti šansu enormnog punjenja proračuna od masovnog turizma, a ne uraditi ono što im je prva dužnost - osigurati budućnost za mlade naraštaje.

image
Sandi Lanča
Marijana Banko/Cropix

Također, smatraju da je omasovljenje turizma bez jasne vizije i ikada donesene objedinjene strategije razvoja, rezultiralo kaotičnim razvojem sredine i za sobom ostavilo puno neriješenih osnovnih problema kao što su: kanalizacija, oborinske vode, ugostiteljski i drugi otpad, urušavanje luke, parkinzi, invalidski pristupi javnim ustanovama i površinama, cjelodnevna igraonica za djecu predškolskog i školskog uzrasta, stalni prostor za okupljanje i djelovanje mladih…

U budućem mandatu Općinskog vijeća Fažane obećavaju da će njihovi vijećnici usmjeriti napore prema kreiranju većeg broja stalnih radnih mjesta kao i raznovrsnih novih izvora prihoda za sve mještane Fažane. U tom cilju, između ostalih inicijativa koje se pripremamo pokrenuti, inzistirat će da planirane kapitalne investicije na preostaloj zemlji u vlasništvu općine Fažana budu uvjetovane dioničarskim pravom sudjelovanja naših sugrađana u tim unosnim projektima. Poručuju kako su zapuhali Novi vjetrovi Fažane, pozivaju građane da im se pridruže i unaprijede njihov mali dio istarskog raja za buduće naraštaje i za opći boljitak svih mještana općine Fažana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:56