PRVI SLUŽBENI POHOD

Novi zadarski nadbiskup mons. Zgrablić bit će zaređen 25. lipnja, susreo se sa Želimirom Puljićem

Vjernicima Porečke i Pulske biskupije i Zadarske nadbiskupije mons. Zgrablić je poručio: ‘Nije mi lako ostaviti moje drage ljude‘

Milan Zgrablić i Želimir Puljić

 Zadarska nadbiskupija

Biskupsko ređenje mons. Milana Zgrablića, novoimenovanog zadarskog nadbiskupa koadjutora, bit će na blagdan Bezgrešnoga Srca Marijina, 25. lipnja, u Katedrali sv. Stošije u Zadru, izvijestili su u utorak iz Zadarske nadbiskupije.

Tu je odluku mons. Zgrablić dogovorio na susretu sa zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem za svoga prvog službenog pohoda Zadru 18. i 19. travnja.

"Ovo je prvi službeni susret s mons. Zgrablićem u Zadru otkako je imenovan nadbiskupom koadjutorom. Drago mi je što smo se mogli susresti i cijeli dan boraviti zajedno", rekao je nadbiskup Puljić.

U pratnji domaćina, nadbiskupa Puljića, kojega će naslijediti kao 114. pastir Zadarske crkve u 17 stoljeća njezina postojanja i kao 70. zadarski nadbiskup, mons. Zgrablić je pohodio Katedralu sv. Stošije u Zadru, posjetili su Katoličku osnovnu školu Ivo Mašina, novo velebno zdanje u Novom naselju na Bokanjcu.

Vjernicima Porečke i Pulske biskupije i Zadarske nadbiskupije mons. Zgrablić je poručio: "Nije mi lako tamo ostaviti moje drage ljude koje sam stvarno zavolio. Ja sam više od 20 godina župnik u Istri. Bio sam 17 godina župnik u Rovinju. Sad sam sedam godina župnik u Poreču. Čovjek dijeli mnoge dobre, lijepe, zapravo najvažnije trenutke s ljudima, s vjernicima s kojima živi. Ja ih neću nikad zaboraviti, oni su dio moga srca".

Doći će, najavio je, prije nego što se definitivno doseli u Zadar barem još jedanput.

"U srijedu, 11. svibnja, u Zadru se održava mjesečni susret svećenika, rekolekcija svećenika Zadarske nadbiskupije. Jako mi je drago što me nadbiskup Puljić pozvao. Zato mu zahvaljujem da mogu biti sa svećenicima na toj rekolekciji. To će biti prvi put kad ću se u homiliji obratiti subraći svećenicima", poručio je mons. Zgrablić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 02:45