SLUČAJ PREBRZE VOŽNJE

NOVI ZAPLET U PROMETNOJ AFERI SUCA TURUDIĆA Izvor iz bjelovarske policije koji je pregledao snimku iz presretača tvrdi da sudac ne govori istinu

Ivan Turudić
 Goran Mehkek / CROPIX

- Ivan Turudić ne govori istinu i ne znam što mu sve to treba. Samo se još dublje zakapa. Mogao je odmah na mjestu platiti 500 kuna kazne i ničega ovoga ne bi bilo.

Tvrdi to za Večernji list dobro upućen policijski izvor koji navodi da je osobno pregledao svaki detalj snimke načinjene radarskim uređajem Traffivision postavljenim u policijski presretač marke Audi bez vidljivih službenih oznaka. Turudić je u siječnju snimljen kako u okolici Bjelovara vozi brzinom od 132,5 km/h ondje gdje je ograničenje brzine 80 kilometara. Pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna. Predsjednik Županijskog suda nakon svega krivnju svaljuje na policijski presretač koji mu se 'nabio' na nekoliko metara od stražnjeg dijela vozila te ga, kaže, potaknuo da brže vozi. Medijima je ispričao da je to bila vrlo neugodna situacija.

Opovrgnuo je i navode pripadnika policijskih kobri Josipa Blaževića koji je svjedočio na sudu o tome kako su presretačem naganjali Turudića koji se isprva nije želio zaustaviti na svjetlosne signale. Turudić se kune da se odmah zaustavio. - Nikad nisam bježao policiji, kaže.

- Ma, policija ga u presretaču uopće nije slijedila, niti mu se 'nabijala' na stražnji dio njegova automobila. Cijelo postupanje zapravo traje 30-ak sekundi. Presretač je na Turudića naletio u jednom blagom zavoju, a na snimci se potom jasno vidi kako je između Turudićeva i policijskog vozila konstantno osam ili devet isprekidanih bijelih crta po sredini prometnice. Znači, razmak između presretača i Turudića bio je barem 50-ak metara - navodi policijski izvor za Večernji.

Izvor je naveo i da Turudić doista nije odmah reagirao kad su ga kobre u Audiju pretekle i pokušale zaustaviti kod bjelovarske Barutane svjetlosnom oznakom na presretaču 'Policija - slijedite nas'.

- Turudić nije odmah reagirao, već je nastavio vožnju. Tek se poslije, kod skretanja za mjesto Dijebala kod Predavca odlučio zaustaviti - nastavio je izvor.

Večernji također navodi da su čelnici Policijske uprave u Bjelovaru predvođeni načelnikom Jakobom Bukvićem više puta pregledali snimku intervencije te da je nakon toga zaključeno da je policija postupila posve u skladu sa zakonom i ovlastima te da Turudićeve optužbe nisu utemeljene.

- Bili smo u čudu. Jedan od najmoćnijih hrvatskih sudaca rekao je da naši kolege nisu govori istinu. To je vrlo ozbiljna optužba, dodao je policijski izvor za Večernji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:43