ŠTO JOŠ ZNA?

Novi zaplet u slučaju Paravinja zbog ubojstva novinarke i inicijative srpskog tužiteljstva

Dragan Paravinja će vjerojatno biti ispitan u idućih sedam dana

ZAGREB - Hrvatski istražitelji će od suca istrage Igora Ninića u Šibeniku sutra zatražiti da ispitaju Dragana Paravinju u vezi s ubojstvom srpske novinarke Radislave Vujasinović koja je 1994. mrtva pronađena u svom stanu. Na taj su se korak odlučili nakon konzultacija s kolegama sa srpske strane. To će ispitivanje iskoristiti da ga pitaju i o drugim slučajevima, posebno o slučaju nestale Antonije Bilić za koju je prvo tvrdio da ju je ubio, a onda da je uopće ne poznaje. Paravinju će vjerojatno ispitati već ovaj tjedan.

Dva iskaza u istom danu

Inače, od neslužbenog izvora iz policije danas smo doznali da su hrvatski policajci Paravinju ipak odveli na jezero Brljan da im pokaže mjesto gdje je bacio tijelo Antonije Bilić. Dogodilo se to 22. srpnja, na dan njegova izručenja iz BiH u Hrvatsku.

Paravinja je, doznajemo, tog 22. srpnja na Brljanu policajcima još jednom, u neformalnom razgovoru, ponovio kako je povezao Antoniju Bilić svojim kamionom, kako ju je zadavio te pokazao mjesto na trećem mostiću preko jezera gdje ju je spustio u vodu. Jezero je potpuno isušeno, ali tijelo nije pronađeno.

Samo dva sata poslije pred šibenskim istražnim sucem promijenio je iskaz i rekao da Antoniju nikad nije vidio niti povezao te da čak nije bio na Čikolskom mostu u trenutku otmice.

Dakle, prilikom izručenja je promijenio priču, a policija u javnost nije željela pustiti informaciju da su se još jednom željeli uvjeriti u istinitost njegove priče. Pripadnici PU šibensko-kninske, podsjetimo, negirali su odlazak na Brljan kada su ih neki novinari opravdano pitali zašto su im trebala četiri sata vožnje od graničnog prijelaza Strmica kod Knina do šibenskog pritvora.

U šibenskoj policiji tada su se pravdali da su zbog sigurnosti često mijenjali pravac kretanja.

Podsjetimo, Paravinja je i nakon uhićenja potkraj lipnja u Banjoj Luci istražiteljima priznao i detaljno opisao svoj zločin.

Još zločina?

Čim je prebačen u istražni zatvor Kula u istočnom Sarajevu, na ekstradicijskom je ročištu to zanijekao i rekao: “Kako možete biti sigurni da sam je ubio kad nema tijela niti svjedoka?” Objasnio je da su istražitelji u Banjoj Luci priznanje iz njega izvukli batinama.

Istražitelji sumnjaju da bi Paravinja mogao biti umiješan u još neke zločine o kojima tek treba progovoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:43