SANACIJA U SLAVONIJI

Novinar Jutarnjeg svjedočio padu čovjeka s krova: ‘Drago je problijedio, uopće se nije micao‘

Nesretni je čovjek pokušao popraviti krov koji mu je nevrijeme načelo u srijedu

Hitna pomoc odvozi ozlijeđenog

 Robert Fajt/Cropix

Strašna oluja koje je prošle srijede poharala istočnu Slavoniju dalje, gotovo svakodnevno, uzima svoj danak. Danas je u Andrijaševcima u padu s krova stradao mještanin Drago H. Dogodilo se to oko 11.30 sati.

Nesretni je čovjek pokušao popraviti krov koji mu je nevrijeme načelo u srijedu. Dan kasnije da je već bio popravio, međutim, novo nevrijeme u petak nanovo je razbacalo crjepove uz sam rub krovišta. Drago je pokušavao popraviti taj dio kako bi koliko-toliko krov bio u stanju "preživjeti" oluju koju prognostičari najavljuju za danas. Slavonija je, naime, opet u "crvenom". No, selom se prolomio jauk susjede preko puta.

- Svi smo se zatrčali i vidjeli Dragu kako leži. Sav je problijedio, bio je pri svijesti, ali nije se pomicao. Hitna je došla po njega, nadamo se da će sve biti dobro - govore nam susjedi koji su se zatrčali nekako pomoći.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix

Nakon nekoliko minuta, koliko je trajao brzinski pregled na mjestu događaja, nesretni je čovjek unesen nosilima u kola Zavoda za hitnu medicinu. Šokirano sin pojurio je za kolima.

- Pao je prvo na drva, pa ga je to možda spasilo, amortiziralo pad - dodaje jedna od susjeda.

Drago je umirovljeni policajac, a već je jednom imao glavu u torbi.

- On je bio jedan od zarobljenika u Borovu, uspio se nekako izvući, tada mu je bio drugi rođendan, nadamo se da će i sada biti dobro - govori susjeda.

Svi mještani sami si popravljaju krovove. Oni manje stradali pomažu onima koji su pretrpjeli jaču štetu.

- A tko će nam drugi pomoći, majstori su po Njemačkoj i Irskoj, mladi se boje na krov, ostali smo mi stari - dodaje nam jedan od mještana.

image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:24