MILANOVIĆ O EPIDEMIJI

‘Novinari su počeli koristiti jednu moju rečenicu. Točno mogu reći tko. Čestitam! Bar jednom u povijesti‘

‘Od 30 preminulih njih 23 nije bilo cijepljeno? Žao mi je, moja sućut obiteljima‘, rekao je predsjednik
Zoran Milanović
 Robert Fajt/Cropix

Osim što je nastavio medijsku raspravu s ministrom obrane Marijem Banožićem, predsjednik Zoran Milanović se u izjavi u Dugoj Resi osvrnuo i na epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. Predsjednik je izrazio sućut obiteljima preminulih.

- Da ste mi rekli koja im je prosječna životna dob, imaju li komorbiditete i prije svega, jesu li cijepljeni, onda bismo znali je li to tema koju na ovoj razini, mojoj i ministarskoj i premijerskoj treba komentirati ili ne treba, ili je to naprosto tužna priča o ograničenosti ljudskog trajanja. Dakle, koliko su ti ljudi stari, jesu li cijepljeni..., rekao je Milanović.

Novinari su mu potom rekli da od 30 preminulih njih 23 nije bilo cijepljeno.

- Da, evo, sami ste dali odgovor. Žao mi je, opet moja sućut, to ne bi trebalo biti tako, rekao je.

- Sad ćemo uskoro morati provjeravati i razinu antitijela i onda se u skladu s tim docjepljivati, odnosno uzimati treću, booster dozu ili ne. Po tome će mnogi vidjeti hoće li se cijepiti trećom dozom ili ne. Svatko treba odlučiti za sebe. Ovo je jedinstvena prilika u kojoj moramo misliti na sebe. I sad već vidim da u nekim spotovima i motivacijskim prilozima koje rade neke televizije novinari počinju koristiti tu rečenicu - misli na sebe. To su čuli od mene. To je HRT i točno vam mogu reći koja novinarka. To je dio skripte, it's a script. Dakle, čestitam. Bar jednom u povijesti, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:13