DIJANA ČULJAK ODLAZI S HRT-a >> REAKCIJE

Novinari zgroženi: HTV Dijani Čuljak zahvaljuje na radu?! To je uvreda poštenim djelatnicima!

'Zahvaljujem kući u kojoj sam naučila sve što znam o novinarstvu', izjavila je Dijana
 Cropix

Hrvatska radiotelevizija i dugogodišnja novinarka i urednica Dijana Čuljak dogovorili su sporazumni prestanak ugovora o radu s 30. studenim 2011. godine, priopćeno je s HRT-a. Dijana Čuljak bivša je supruga Vladimira Šelebaja kojeg tužiteljstvo tereti za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju.

HRT je u priopćenju istaknuo da pregovori o sporazumnom prestanku ugovora o radu između HRT-a i Čuljak traju već neko vrijeme. Istaknuli su da zahvaljuju Dijani Čuljak na njezinu dosadašnjem radu.

'Posao koji radim 20 godina na HRT-u je javan. Budući da u ovom trenutku nemam potporu dijela javnosti nema više smisla da radim kao novinar na HRT-u. Zahvaljujem kući u kojoj sam naučila sve što znam o novinarstvu i upravo zato do krajnjih pravnih ishoda ne želim biti kamen oko vrata televiziji koja me profesionalno odgojila', rekla je Dijana Čuljak povodom svog odlaska s Prisavlja, a prenosi tportal .

HND na HTV-u zgrožen je priopćenjem kojim se HRT zahvaljuje Dijani Čuljak, a njihovu reakciju donosimo u cijelosti.

Zgroženi smo priopćenjem Odjela za odnose s javnošću HRT-a kojim se javnost izvještava da su „HRT i dugogodišnja novinarka i urednica Dijana Čuljak dogovorili sporazumni prestanak ugovora o radu sa 30. studenoga 2011. godine.

Još veće zgražanje i nevjericu izaziva zahvala HRT-a Dijani Čuljak "na njezinom dosadašnjem radu".

Ovakvo priopćenje dokazuje da ste izabrali stranu i uvreda je svim poštenim djelatnicima HRT-a koji svoje prihode nikada nisu crpili iz vanjskih produkcija HRT-a, nanoseći joj izravnu štetu, čija se imena nisu nalazila na naslovnicama tiskanih medija zbog korupcije i sukoba interesa i koje ne istražuju DORH i USKOK.

Pokaže li se da su optužbe istinite, HRT bi trebao podnijeti kaznenu prijavu protiv Dijane Čuljak i tražiti naknadu štete.





Na ovaj način kuća se nikada nije javno zahvaljivala otpuštenim vanjskim suradnicima koji su godinama, neki i desetljećima, sudjelovali u stvaranju programa HRT-a, a kamoli onima koji su našli profesionalne i ljudske hrabrosti uopozoravati na nepravilnosti u radu HRT-a.

Tražimo hitno povlačenje ovakvog priopćenja Odjela za odnose s javnošću HRT-a, jer ono odražava stav Uprave i pojedinaca, ali ne i stvarno stanje.

"Naravno da je reakcija ogranka HND-a pri HRT-u zgroženost! Zgroženost, i to priopćenjem koje se šalje javnosti, o nekome tko je predmet istraga i u kojem se uprava zahvaljuje na radu toj osobi, umjesto da je se tuži i traži naknadu štete?", kazala Elizabeta Gojan za Net.hr .

"Koja zahvala? Nikada nitko iz uprave kuće nije se zahvalio otpuštenima koji su i po 15 godina pošteno radili bez da su oštetili kuću, nikada nikome!", ogorčena je Gojan.

Osim toga, pita se i sljedeće: "Kakav je to sporazumni prekid s 30. 11. i kakvo je to bolovanje na kojemu se šeće po ambijentama, restoranima i ovdje po kući? Baš me zanima mogu li se i drugi zaposlenici HRT-a tako šetati za vrijeme bolovanja?"

Dogovori o sporazumnom prestanku ugovora o radu između HRT-a i gđe Čuljak traju već neko vrijeme i danas je učinjen i zadnji korak, navodi se u priopćenju s Prisavlja, u kojem se također ističe kako 'HRT zahvaljuje gđi Dijani Čuljak na njezinu dosadašnjem radu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:14