DORH NA JAVNOJ TV

‘Ispitali su nas 105 s HTV-a, ali još ne Dijanu Čuljak i Hloverku’. Trebao je biti ispitan i stilist Marko Grubnić

 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Istraga nad tvrtkom Core Media, u vlasništvu Dijane Čuljak i Vladimira Šelebaja , pokrenula je novi val istražih radnji na hrvatskoj nacionalnoj televiziji, a povezana je i s onom koja se vodi oko Fimi-Medije. Sve te istrage izuzetno su opširne i uključuju brojne svjedoke koje tužiteljstvo ispituje gotovo svaki dan.

Samo je u istragama oko HRT-a dosad ispitano više od stotinu svjedoka.

Neslužbeno smo doznali da bi u istrazi navodno trebao biti ispitan čak i stilist Marko Grubnić. Međutim, Grubnić je jučer za Jutarnji izjavio da ga dosad nitko nije zvao da svjedoči, a i da ga zovu da im ne bi imao što za reći jer, kaže, nije nikad s njima radio.

Otvoren poseban spis

- Ispitano je nas 105 zaposlenika Hrvatske televizije. Vidio sam da je otvoren poseban spis naslovljen NN/HRT, a rekli su mi da je to zato što je pokrenuta i istraga protiv nepoznatog počinitelja na HRT-u - povjerio nam se jedan od svjedoka, zaposlenika Hrvatske radiotelevizije, koji je ovih dana ispitan u Državnom odvjetništvu.

Naš izvor koji je želio ostati anoniman ispričao nam je da je ispitivanje u Odvjetništvu trajalo puna dva sata, a iznenadilo ga je koliko je toga istražiteljima već poznato. Stekao je, kaže, dojam da je istraga izuzetno detaljna i sveobuhvatna.

- Čuo sam da su bili i u pravnoj službi na HRT-u gdje su uzeli sve ugovore potpisane s Core Medijom jer navodno neki nisu pronađeni kod Vladimira Šelebaja, a na televiziji su bile kopije tih ugovora - rekao je naš izvor. Očekuje se, neslužbeno doznajemo, da će u istrazi biti ispitano još ljudi s televizije, a slučaj se svakim novim svjedokom širi, pa na njemu, navodno, rade čak tri tužiteljice.

- Svaki svjedok iznese neki novi detalj zbog kojeg se istraga stalno širi. Spis mi se već sada čini ogromnim - rekao nam je naš sugovornik.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:36