MENADŽER NIJE POKLEKNUO

Šelebaja obožavaju zatvorenici; časti ih skupim čokoladama

 Neja Markičević / CROPIX

Vladimir Šelebaj Sellier, suprug Dijane Čuljak Šelebaj, u pritvoru u Remetincu ostat će još mjesec dana, potvrdio nam je jučer njegov odvjetnik Tihomir Rubeša . Podsjetimo da je Šelebaj već odležao mjesec dana zbog istrage nad tvrtkom Core Media.

No, u pritvoru se, neslužbeno doznajemo, Šelebaj Sellier dobro snašao, a navodno ga svi pritvorenici s kojima dijeli ćeliju, njih navodno šest, obožavaju. U kuloarima se priča da su ga zavoljeli jer je sklon čašćenju svojih pritvorskih cimera cigaretama, pa i slatkim delicijama, skupocjenim keksima, čokoladicama.

Kladili se na utakmici

Preksinoć je navodno u povodu nogometne utakmice u Istanbulu nabavio čokoladice u koje su se pritvorenici kladili. Pritvorski uvjeti, čini se, nisu slomili bivšeg menadžera kojeg Državno odvjetništvo sumnjiči s još četiri osobe za malverzacije teške više od devet milijuna kuna. No, istragom nad njegovom tvrtkom pokrenut je cijeli niz istraga vezanih uz nacionalnu televizijsku kuću.

Tako su u istrazi otkriveni novi detalji u poslovanju i same Core Medije, a i HRT-a. Šelebaja tužiteljstvo tereti za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju. Također ga se tereti da je uz suosumnjičene suradnike fiktivnim ugovorima i računima izvukao šest milijuna kuna preko tvrtki Core Media i Media Spot te da je pritom za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunatog PDV-a.

‘Zviždač’ Softić

Podsjetimo da je prvi na nezakonito poslovanje Core Medije istražiteljima ukazivao producent Edvin Softić, koji je tvrdio da su suvlasnici tvrtke supružnici Čuljak-Šelebaj. Bivša HRT-ova urednica Čuljak tada je to oštro demantirala. No, nedavno je sud došao u posjed dokumenta koji dokazuje njezino suvlasništvo te je Čuljak Šelebaj nedugo nakon pritvaranja njezina bivšeg partnera dala otkaz na HRT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:09